Online rooster en planningsprogramma voor de beveiliging

Secusoft maakt de personeelsplanning voor je beveiligingsbedrijf makkelijk en inzichtelijk! Je kunt diensten in het online rooster zetten en alvast vooruit plannen. Er is direct inzichtelijk welke diensten er nog ingevuld moeten worden en je kunt in het rooster zoeken op keyword, datum, naam beveiliger, classificatie of klant.

Automatisch berekenen van onregelmatigheidstoeslagen
De onregelmatigheidstoeslag (ORT) in de beveiligingsbranche is een complexe materie. Het planningsprogramma van Secusoft maakt het leven van een planner in de beveiliging makkelijker. Elk account leveren wij standaard op met de basisregels die er gelden en dit is helemaal zelf aan te passen. Avondtoeslag, nachttoeslag, weekendtoeslag en feestdagentoeslag worden automatisch berekend. Secusoft kijkt naar het type contract van de medewerker.

Automatisch berekenen van kilometers en reiskosten

Secusoft berekent automatisch de reiskosten en het aantal kilometers tussen de opdracht en medewerker aan de hand van een API-koppeling met het TriOpSys reiskostenprogramma zoals de cao dat voorschrijft, of er kan gebruikt gemaakt worden van de GoogleMaps API voor de reisafstand. De reiskosten en reisafstand komen in het overzicht te staan, dat je naar de loonadministratie kunt sturen. Ga naar de pagina informatie over reiskosten.

Zoveel mensen, zoveel wensen
De één vindt het handiger het rooster op medewerker/datum te zien, de ander heeft de planning liever op opdrachtgever gesorteerd. Kies zelf welke van lay-out het beste bij je past! Ook andere instellingen zijn mogelijk, zoals de hoogte van de blokken in je rooster en andere voorkeuren zoals het tonen van alleen de ingeroosterde medewerkers. Een compacte weergave is ook mogelijk.

Rooster vrijgeven
Je kunt het rooster beperkt inzichtelijk maken. Als je de planning voor de volgende periode nog niet klaar hebt, dan is het handig dat je medewerkers dit nog niet kunnen zien. Dat scheelt een hoop verwarring! Pas als je de planning voor de periode helemaal rond hebt, dan geef je het vrij en stuur je via Secusoft een bericht naar de medewerkers. Je kunt medewerkers tevens een notificatie sturen per sms en/of WhatsApp.

Houd bij het vrijgeven van het rooster rekening met dat je volgens de cao particuliere beveiliging het rooster op de vrijdag voor de komende vier weken dient te publiceren. Het vrijgegeven rooster wordt om veiligheidsredenen niet in de mail of als bijlage meegestuurd, de medewerker kan het rooster online inzien na te hebben ingelogd op zijn Secusoft account.

Extra handig: Om aan te kunnen tonen wat het rooster was op moment van publiceren, waar altijd om gevraagd wordt bij een cao-controle, is het goed om te weten dat Secusoft automatisch een pdf-bestand van het rooster maakt, en opslaat in jouw account op moment van publiceren. Dit bestand vind je terug bij de Instellingen, onder bestandbeheer.

Wakkermelding die door medewerker bevestigd moet worden
Zeker weten dat een medewerker op tijd is voor zijn of haar dienst? Stel per medewerker in dat deze een wakkermelding moet krijgen en bevestigen, ruim voor aanvang dienst. Zo krijgt de medewerker bijv. een uur voor aanvangstijdstip een notificatie per e-mail, sms en/of WhatsApp. De medewerker moet op het linkje klikken om het `wakker zijn` te bevestigen. Doet de medewerker dit niet binnen de gestelde limiet, dan kan de planning een notificatie ontvangen zodat er indien nodig tijdig actie kan worden ondernomen (medewerker contacteren, vervanger zoeken o.i.d.).

Zelfroosteren, doorgeven beschikbaarheid en roosterwensen

Bij een bedrijf met meerdere medewerkers in dienst is het fijn als de communicatie soepel verloopt, en Secusoft helpt daarbij. Onze geavanceerde roostermodule bevat daarom nog een aantal handige, tijdbesparende tools:
- Zelfroosteren, diensten worden door de planner als `open` in het rooster gezet. Medewerkers met toestemming (via de Rechten) kunnen zich vervolgens inschrijven voor een dienst. De planner kan dit accorderen en bevestigen, of afwijzen.
- Medewerkers kunnen hun gewenste beschikbaarheid doorgegeven. Zo kunnen zij aangeven een dag of dagdeel wel of niet beschikbaar te zijn voor werk. Tevens kan er aangegeven worden wat de reden is voor dit verzoek. De planning krijgt dit te zien, en kan hierop reageren en de gewenste beschikbaarheid goed- of afkeuren.
- In geval van specifieke roosterwensen, zoals niet werken op bepaalde dagen i.v.m. zorg voor kinderen, of geen nachtdiensten om gezondheidsredenen, kan dit per medewerker worden toegevoegd. De planner krijgt deze wensen te zien tijdens het plannen en kan hier vervolgens rekening mee houden.

Meer voordelen van het Secusoft planningsprogramma:

 • Automatisch berekenen van toeslagen
 • Automatisch berekenen van kilometers
 • Automatisch berekenen van reiskosten
 • Kleuren in te stellen per medewerker en per opdrachtgever
 • Rooster vrijgeven/publiceren wanneer jij dat wilt
 • Roosterpublicatie notificatie verzenden per e-mail, sms en WhatsApp
 • Automatische download van rooster op moment van publiceren
 • Notificatie sturen over roosterwijzigingen
 • Overzichten in periodes, maanden, weken
 • Overzichten van uren per medewerker, per opdrachtgever, opdracht en evenement
 • Overzicht van de feestdagen

Gratis uitproberen

Wil jij zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt?

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Alle functies.

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk - Secusoft, dé software voor beveiligers

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april 2024 - Vandaag, op 28 april 2024, wordt wereldwijd de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk gevierd, dit is een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Beveiligingsbedrijven... lees verder »

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023!

22 april 2024 - Bij Secusoft zijn we ons zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Wij houden ons bezig met verduurzaming, o.a. door het aantal zakelijke kilometers zoveel mogelijk te minimaliseren. En met... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.