Kun je een boete bij CAO controle voorkomen?

Kun je een boete bij CAO controle voorkomen?

Kun je een boete bij CAO controle voorkomen? Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 4 augustus 2022

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Van tijd tot tijd krijgen wij te maken met ondernemers in de beveiliging die ons benaderen omdat zij een CAO-controle kregen die niet zo goed verliep. Zoals het beveiligings- en servicesbedrijf dat ons laatste belde. Dit bedrijf had de CAO-controleurs op bezoek gehad, die tijdens de controle vaststelden dat de registratie en uitbetaling van de verschuivingstoeslag niet op orde was. Het bedrijf hing een flinke boete boven het hoofd en de ondernemer wist één ding zeker: dit zou hen niet nog een keer overkomen.

Dit bedrijf kwam al snel uit bij Secusoft. Want met onze software, die speciaal geschreven is voor bedrijven in de beveiligingsbranche, ben je zeker van een goede registratie van al jouw diensten en de publicaties daarvan. Met Secusoft kun je bij een CAO-controle succesvol aantonen dat jij op de hoogte bent van de regels rondom verschuivingstoeslag, én dat jouw onderneming er alles aan doet deze na te leven.

Hoe werkt verschuivingstoeslag in de beveiliging?

Beveiligingsmedewerkers die minder dan 28 dagen van te voren te horen krijgen dat een geplande dienst is gewijzigd, toegevoegd of verwijderd, hebben in veel gevallen recht op verschuivingstoeslag. Secusoft bevat een rekenhulp waarmee jij dit al ondernemer nooit meer fout doet.

Wordt je gecontroleerd op jet naleven van cao-regels, dan heb je door Secusoft te gebruiken al een streepje voor. Je laat aantoonbaar zien op de hoogte te zijn van de regels, en dat je deze naar eer en geweten naleeft, wat zorgt voor een veilige werkomgeving met de juiste waardering voor jouw personeel.

Kom je er even niet uit? Dan helpen wij je graag
Het is soms even zoeken als (startende) ondernemer, want net als in elke branche krijg je ook als ondernemer in de beveiliging te maken met regels en verplichtingen. Gelukkig is Secusoft inmiddels al meer dan tien jaar actief, en aardig thuis in de wet- en regelgeving van de beveiligingsbranche. Wij hebben onze software zo gebouwd dat jij als ondernemer geholpen wordt bij het efficiënt en juist uitvoeren van je werkzaamheden. Ook wanneer je net gestart bent. Wist je trouwens dat wij speciale tarieven voor zzp`ers hanteren? Zo denkt Secusoft mee met alle ondernemers.

Hoe liep het af voor het beveiligingsbedrijf in dit voorbeeld?
In het praktijkvoorbeeld van de klant die ons belde werd er gelukkig door de CAO-controleurs even de tijd gegeven om zaken op orde te stellen. Omdat Secusoft ook met terugwerkende kracht werkt, is de kans groot dat deze ondernemer de diensten van het afgelopen jaar keurig in kaart krijgt en aantoont dat het bij deze onderneming goed zit voor wat betreft het uitbetalen van verschuivingstoeslagen.

Boetes voorkomen én lekker doorwerken? Ga voor Secusoft

Wil jij ook jouw zaken op orde hebben, en zonder al te veel `gedoe` je diensten kunnen plannen, rapportages schrijven en versturen, en de financiële zaken van je bedrijf regelen zoals het maken en versturen van facturen en offertes? Kies dan voor Secusoft. Onze software helpt jou je werkzaamheden te stroomlijnen en is is inmiddels toepasbaar bij een diversiteit aan werkgebieden, zoals in de beveiliging, maar ook in de handhaving, toezichtcontroles, transport, recreatie en detachering.

Maak gratis een proefaccount aan en ervaar alle voordelen van Secusoft zelf. Laat ons vooral weten hoe jij onze software ervaart, wij stellen de feedback van onze gebruikers zeer op prijs!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Maar liefst 2 nieuwe ISO certificaten voor Secusoft: ISO 9001 en ISO 27701! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Maar liefst 2 nieuwe ISO certificaten voor Secusoft: ISO 9001 en ISO 27701!

19 oktober 2023 - Na maanden van voorbereiding en controles, kunnen wij - met gepaste trots - onze twee nieuwe ISO certificaten met jullie delen; ISO 9001 en ISO 27701. Tezamen met ons reeds behaalde ISO 27001... lees verder »

Nieuwe module: Dagrapport - Secusoft, dé software voor beveiligers

Nieuwe module: Dagrapport

5 oktober 2023 - Ben jij ondernemer in de beveiliging of logistiek en wil je graag dat jouw opdrachtgever de rapportages van je medewerkers ontvangt? Dat is met behulp van Secusoft eenvoudig geregeld. Met één druk... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.