Secusoft is een duurzame keuze

Secusoft is een bewuste keuze op het gebied van duurzaamheid en milieu. Hoezo? Dat leggen wij graag uit.

Bij Secusoft zijn we altijd op zoek naar doorgroeimogelijkheden, de software is gebouwd ter bevordering van efficiënte communicatie op de werkvloer. Dat doen wij altijd met een bewuste blik op de toekomst en de wereld om ons heen. Zo blijven wij op de hoogte van het laatste nieuws, en zorgen wij dat elke uitbreiding die wij doen op een zo duurzaam mogelijke wijze wordt uitgevoerd. Een van de nieuwste investeringen die wij daarvoor hebben gedaan, is de aanleg van een ESS, ofwel energie opslag systeem.

Bekijk in deze video hoe het kantoor van Secusoft onafhankelijk van het elektriciteisnetwerk opereert: Een kijkje in de keuken van ons ESS.

Een gezonde en duurzame blik op de toekomst

Wij maken dus graag een duurzame en bewuste keuze als het gaat om ons ondernemerschap. Voor de wereld. Voor onze kinderen. Dat uit zich onder andere in de volgende werkwijzen:

 • Bij Secusoft maken wij zo goed als geen zakelijke kilometers. Wij rijden niet door het land om demonstraties te geven of om bijeenkomsten voor te zitten. Uitleg over onze software geven wij liever digitaal, bijvoorbeeld via TeamViewer. Wel zo bewust en zonder extra uitstoot van co2.
 • Wij verwerken administratieve zaken zoveel mogelijk digitaal. We hebben natuurlijk wel een printer, maar die wordt nauwelijks gebruikt. Geen stapels papieren, geen prints in een wereld waar ontbossing aan de orde van de dag is. Daarnaast is Secusoft natuurlijk in de basis al een prachtig alternatief voor papieren doordrukvellen, en tal van printjes en papierwerk.
 • In ons kantoor, waar alle werkzaamheden met betrekking tot support en doorontwikkeling van de software worden uitgevoerd, werken wij zo duurzaam mogelijk. Zo hangt hier enkel ledverlichting, en maken wij gebruik van energiezuinige computers. Daarnaast opereert het volledige kantoor van Secusoft volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Daarvoor legden wij ons eigen energie opslag systeem aan. Dat is een prachtig systeem waarbij zonne-opgewekte energie direct wordt verdeeld over het kantoor en een viertal accu's, zodat in geval van een stroomonderbreking, het Secusoft team gewoon kan doorwerken, en je dus te allen tijde de support kan bieden die je van ons gewend bent.
 • Ons dak is voorzien van 41 zonnepanelen die in genoeg stroom voorzien om op een zonnige dag niet alleen het kantoor van stroom te voorzien, maar tevens de accu's aan te vullen én terug te leveren aan het net.

Wil je weten hoe dit energie opslag systeem precies werkt? Dat leggen we graag uit.

Verbruik en opbrengst in realtime bekijken
Op kantoor hangt het dashboard van onze Victron Energy installatie. Daarmee kunnen we alle verbruikers en zonnepaneelinstallaties van ons kantoor monitoren en handmatig bijsturen, indien nodig.

Dashboard ESS Secusoft

De volgende waarden worden gemeten en weergegeven:

 1. De netmeter, welke het totale verbruik van Secusoft, en de teruglevering van de zonnepanelen meet.
 2. De PV Omvormer die in realtime de opbrengst van onze 33 zonnepanelen toont, welke zijn aangesloten op een hybride omvormer aan de 230 volt kant, ofwel AC-kant.
 3. Belangrijke belastingen tonen verbruikers van kantoor, zoals de computers, netwerkcomponenten, de beveiligingssystemen en natuurlijk de koffiemachine.
 4. De PV acculader toont wat onze 8 zonnepanelen van 395 Wattpiek op dit moment doen. Deze zitten aan de DC-kant, en laden rechtstreeks de accu's op, dus los van het net.
 5. 4 Pylontech US3000C lithium accu's van 48 volt worden op dit moment worden geladen, we zien hierbij tevens het laadwattage en de laadstroom.
 6. In het midden zien we de spil van dit energy storage system: De Victron Multiplus-II van 5000 watt en 70 Ampère laadstroom. Deze vormt de 48 volt van de accu's om naar 230 volt voor de verbruikers van kantoor.
 7. De AC-belastingen worden altijd gebalanceerd. Dit zijn niet-cruciale belastingen, zoals extra verlichting of activiteit in de werkplaats.

Extra opbrengst uit zonne-energie gaat niet verloren
Het mooie hiervan is de volledig computergestuurde regeling via een Victron Cerbo GX, die overcapaciteit (bij te veel zon) aan de accukant kan terugleveren aan het net. Andersom kunnen bij teveel zon aan de netkant de accu's worden bijgeladen. Ook de belangrijke belastingen kunnen worden gevoed vanuit de AC kant, en als er dan nog over is, wordt er teruggeleverd aan het net.

We hebben deze installatie in november 2022 in gebruik genomen en we hopen hiermee onze co2-footprint weer een stukje verder te minimaliseren, en continuïteit van de werkzaamheden op kantoor te kunnen blijven garanderen, zodat we onze klanten altijd kunnen blijven bedienen zoals ze van ons gewend zijn.

Technische specificaties energie opslag systeem Secusoft

Voor degenen die geïnteresseerd zijn, vind je hier de technische specificaties van het Secusoft ESS:

 • Victron Multiplus-II 48/5000/70 omvormer/lader
 • Victron Cerbo GX regelunit
 • Victron Cerbo GX Touch 70 display
 • Victron MPPT 250/60 SmartSolar laadregelaar
 • Victron Lynx Distributor 1000
 • 4x Pylontech US3000C Lithium accu's
 • 8x DMEGC 395 Wp zonnepanelen met ESDEC ClickFit EVO bevestiging, totaal 3160 Wp
 • 33x Bisol 260 Wp zonnepanelen (2015), totaal 8600 Wp
 • Growatt MOD-10KTL3-XH 3-fase 10KW Hybride omvormer (2022)
Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk - Secusoft, dé software voor beveiligers

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april 2024 - Vandaag, op 28 april 2024, wordt wereldwijd de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk gevierd, dit is een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Beveiligingsbedrijven... lees verder »

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023!

22 april 2024 - Bij Secusoft zijn we ons zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Wij houden ons bezig met verduurzaming, o.a. door het aantal zakelijke kilometers zoveel mogelijk te minimaliseren. En met... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.