Voorkom boete voor niet betalen verschuivingstoeslag

Voorkom boete voor niet betalen verschuivingstoeslag

Voorkom boete voor niet betalen verschuivingstoeslag Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 10 juni 2021

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Verschuiving aantonen bij cao-controle
Volgens het cao voor de particuliere beveiliging moet er verschuivingstoeslag worden betaald aan de medewerker indien zijn of haar dienst kort van te voren wordt gewijzigd.
Afhankelijk van hoe lang van te voren de wijziging wordt doorgegeven, krijgt de medewerker een percentage van het loon als toeslag.

Hoe hoog is de verschuivingstoeslag voor beveiligers?

De medewerker wordt op de hoogte gesteld:

  • 28 tot en met 8 dagen van tevoren: 5%
  • 7 tot en met 2 dagen van tevoren: 10%
  • 1 dag van tevoren of op de dag zelf: 20%

Het exacte moment van wijzigen vind je altijd terug in je Secusoft logboek
In Secusoft kun je via de module "Log rooster" aantonen of je een dienst hebt gewijzigd, en zo ja, wat er is gewijzigd, en ook wanneer en door wie de dienst is toegevoegd. Tijdens een cao-controle kan een controleur hiernaar vragen. Heb je dit niet inzichtelijk, dan kan dat leiden tot boetes die flink kunnen oplopen. Hier wordt de laatste tijd steeds meer op gecontroleerd.

Nieuw: Secusoft helpt bij berekening verschuivingstoeslag

De Secusoft module Log rooster is geüpdatet om jou te helpen met het berekenen van te betalen verschuivingstoeslag. Vanaf nu kun je in de module zoeken op medewerker of opdracht en je krijgt direct een handig overzicht met alle toevoegingen, wijzigen en deletes die zijn gedaan in het rooster, plus het moment van handelen, én een voorstel voor het betalen van verschuivingstoeslag, gebaseerd op de cao particuliere beveiliging. De module Log rooster is hiermee een praktisch Secusoft hulpmiddel bij het uitrekenen van verschuivingstoeslag!

Jouw volledige backoffice op één plek? Maak kennis met Secusoft, dé software voor jouw planning, registratie en meer!
Wil jij de voordelen ervaren van een alles in één-systeem voor jouw backoffice? Met Secusoft heb je alles centraal geregeld, op jouw computer, tablet of telefoon, ook via onze eigen app.
Je regelt eenvoudig je urenregistratie, planning, werkinstructies, rapportages, facturatie en offertes en nog veel meer bij Secusoft.

Je ontdekt Secusoft gratis, als je een proefaccount aanmaakt. Dan heb je twee weken de tijd om onze software uit te proberen. We horen graag wat je ervan vindt!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Beveiliger met dyslexie? Secusoft helpt! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Beveiliger met dyslexie? Secusoft helpt!

8 september 2023 - Kan jij niet snel lezen of schrijven? Vandaag is het Wereldalfabetiseringsdag. Dat is speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Als beveiliger moet je rapportages schrijven.... lees verder »

Mogelijkheden kunststof aan- en afmeldbordje met NFC van Secusoft - Secusoft, dé software voor beveiligers

Mogelijkheden kunststof aan- en afmeldbordje met NFC van Secusoft

4 september 2023 - Wij helpen ondernemers met het stroomlijnen van hun werkzaamheden door middel van praktische en efficiënte software. Daarom ontwikkelden wij Secusoft. Maar we gaan graag nog een stapje verder. Zo... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.