Voorkom boete voor niet betalen verschuivingstoeslag

Voorkom boete voor niet betalen verschuivingstoeslag

Voorkom boete voor niet betalen verschuivingstoeslag Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 10 juni 2021

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Verschuiving aantonen bij cao-controle
Volgens het cao voor de particuliere beveiliging moet er verschuivingstoeslag worden betaald aan de medewerker indien zijn of haar dienst kort van te voren wordt gewijzigd.
Afhankelijk van hoe lang van te voren de wijziging wordt doorgegeven, krijgt de medewerker een percentage van het loon als toeslag.

Hoe hoog is de verschuivingstoeslag voor beveiligers?

De medewerker wordt op de hoogte gesteld:

  • 28 tot en met 8 dagen van tevoren: 5%
  • 7 tot en met 2 dagen van tevoren: 10%
  • 1 dag van tevoren of op de dag zelf: 20%

Het exacte moment van wijzigen vind je altijd terug in je Secusoft logboek
In Secusoft kun je via de module "Log rooster" aantonen of je een dienst hebt gewijzigd, en zo ja, wat er is gewijzigd, en ook wanneer en door wie de dienst is toegevoegd. Tijdens een cao-controle kan een controleur hiernaar vragen. Heb je dit niet inzichtelijk, dan kan dat leiden tot boetes die flink kunnen oplopen. Hier wordt de laatste tijd steeds meer op gecontroleerd.

Nieuw: Secusoft helpt bij berekening verschuivingstoeslag

De Secusoft module Log rooster is geüpdatet om jou te helpen met het berekenen van te betalen verschuivingstoeslag. Vanaf nu kun je in de module zoeken op medewerker of opdracht en je krijgt direct een handig overzicht met alle toevoegingen, wijzigen en deletes die zijn gedaan in het rooster, plus het moment van handelen, én een voorstel voor het betalen van verschuivingstoeslag, gebaseerd op de cao particuliere beveiliging. De module Log rooster is hiermee een praktisch Secusoft hulpmiddel bij het uitrekenen van verschuivingstoeslag!

Jouw volledige backoffice op één plek? Maak kennis met Secusoft, dé software voor jouw planning, registratie en meer!
Wil jij de voordelen ervaren van een alles in één-systeem voor jouw backoffice? Met Secusoft heb je alles centraal geregeld, op jouw computer, tablet of telefoon, ook via onze eigen app.
Je regelt eenvoudig je urenregistratie, planning, werkinstructies, rapportages, facturatie en offertes en nog veel meer bij Secusoft.

Je ontdekt Secusoft gratis, als je een proefaccount aanmaakt. Dan heb je twee weken de tijd om onze software uit te proberen. We horen graag wat je ervan vindt!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Wat is de meest gestelde vraag aan het Secusoft support team? - Secusoft, dé software voor beveiligers

Wat is de meest gestelde vraag aan het Secusoft support team?

10 maart 2023 - Secusoft is dé software voor je planning, facturatie, rapportage en verwerking klant- en personeelsgegevens. Met Secusoft werk jij in een streng beveiligde, ISO 27001-gecertificeerde omgeving. Bij... lees verder »

Handige roosterupdates voor planners! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Handige roosterupdates voor planners!

2 februari 2023 - We hebben weer 2 mooie updates voor het rooster te melden. Namelijk nieuwe, compacte lay-outs en de mogelijkheid tot het verslepen van diensten! We vertellen je er graag meer over, dan weet je gelijk... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.