Hoera, Secusoft bestaat 10 jaar!

Hoera, Secusoft bestaat 10 jaar!

Hoera, Secusoft bestaat 10 jaar! Secusoft, dé software voor beveiligers
Nienke Dost - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 16 september 2021

E-mail Nienke Dost Linkedin

Dit jaar vieren wij een jubileum. Secusoft bestaat namelijk 10 jaar! Reden voor een feestje, met een terugblik op het omstaan en de geschiedenis van onze software. En Secusoft zou Secusoft niet zijn, als we niet ook alvast een klein voorproefje zouden geven met daarin een vooruitblik over wat wij voor de toekomst in petto hebben.

Het ontstaan van Secusoft

Hoe het allemaal begon? Jaren geleden was Leo Hoogma, bedenker van Secusoft, werkzaam in de beveiliging. Wat hem daar opviel, was dat veel informatiestromen ongewenst langs elkaar heen liepen. De beveiligingsbranche was in die tijd nauwelijks gedigitaliseerd, en klantgegevens, zoals sleutelnummers, werden bewaard in mappen in de auto.
Alarmbonnen en rapportages bestonden uit handgeschreven briefjes, opgemaakt op doordrukvelletjes. Daarvan belandden er nog wel eens een - of meerdere - onder de stoel als autodeuren open- of dichtgedaan werden. Dat moest beter kunnen.

Omdat Leo in 2003 was begonnen met een eigen IT-bedrijf, bezat hij destijds al flink wat kennis van het bouwen van software. Toen een beveiligingsbedrijf zijn hulp inriep bij het ontwikkelen van een systeem waarin zij hun planning én registratie kwijt konden, ontstond onder Leo's handen in 2011 de eerste versie van Secusoft.

De start van een groeiend bedrijf dat efficiënter werken in de beveiliging mogelijk maakt
Het zou natuurlijk leuk zijn als we nu zeiden dat Secusoft sinds dat moment als een speer ging. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er - mede door de ondernemers zo bekende drukte en tijdgebrek - niet vanaf dag één veel ontwikkeling in de software zat. Maar op de achtergrond bleef Leo wél met het idee rondlopen de software uit te breiden, en ook beschikbaar te maken voor andere beveiligingsbedrijven. Waarom? Omdat zij allemaal tegen hetzelfde probleem aanliepen, waarvoor Secusoft de oplossing bood: door handelingen te digitaliseren en de automatiseren, konden beveiligers in minder tijd meer werk verzetten, waardoor hun beveiligingswerk efficiënter verliep. Ook konden opdrachtgevers op deze manier beter worden geïnformeerd.

Secusoft en veiligheid

Een belangrijk punt als het gaat om software en zeker in de beveiliging, is natuurlijk veiligheid. Zodra in 2017 de AVG in beeld kwam, werd Secusoft volledig aangepast zodat deze helemaal AVG-proof was. Bedrijfs-, klant- en personeelsgegevens kunnen in Secusoft veilig worden opgeslagen, in een versleutelde omgeving waar alleen de eigenaar van het beveiligingsbedrijf bij kan.

Op het gebied van veiligheid blijft Secusoft vooroplopen, zo is de software inmiddels ISO 27001 gecertificeerd, en wordt er enkel gewerkt met extreem beveiligde servers, die PCI DSS-compliant zijn. Secusoft maakte een aantal mooie ontwikkelingen door en breidde steeds meer uit, op dit moment hebben we meer dan 70 actieve modules. We zijn nog steeds in ontwikkeling, en blijven onze software fine tunen en uitbreiden, want we zitten niet graag stil hier bij Secusoft. Maar daarover zometeen meer.

Onze software werd steeds beter gevonden door kleine en grotere beveiligingsbedrijven en het klantenbestand werd langzaamaan groter. Ook bedrijven in andere branches weten Secusoft steeds beter te vinden. De referenties van onze tevreden klanten helpen daar natuurlijk bij, waarvoor onze grote dank!

Elke keer een feestje

Elke nieuwe klant is voor ons reden voor een feestje, en benadrukt nog eens de noodzaak van onze software. Wat begon als een eenvoudig gebruiksvriendelijk systeem voor planning- en registratiesoftware, is inmiddels zoveel meer. Je regelt met Secusoft nu ook o.a. je facturatie, voorraadbeheer, rapportages, personeelsdossier, en nog veel meer...

Inmiddels behoren niet alleen beveiligers tot onze klanten, maar ook bedrijven die op andere wijze gebruik maken van onze modules, zoals NFC-tijdregistratie, waaronder magazijnen en recreatieparken. En gebruikers van Secusoft vind je niet alleen in in Nederland, maar ook in onder andere Curaçao, België en Suriname.

Het maakt het werk extra interessant en leuk, maar ook uitdagend. Want als onderneming die geïnteresseerd is in klantenfeedback, is het hebben van een groeiend aantal gebruikers ook een uitdaging. Zoveel mensen, zoveel wensen. Mede daarom hebben we recentelijk ons supportsysteem uitgebreid, waardoor de supportaanvragen worden gestroomlijnd, en we ál onze klanten bij vragen snel van een antwoord kunnen voorzien.

Wat staat er voor Secusoft op de planning?

Secusoft streeft ernaar om zo compleet mogelijk te zijn op het gebied van planning en registratie. Er wordt daarbij veel gebruik gemaakt van feedback van de gebruikers, mede dankzij hen zijn wij nog lang niet uitgegroeid. Wij doen regelmatig aanpassingen en functie-uitbreidingen. Het digitaliseren van de tijdregistratie bijvoorbeeld, door middel van NFC-tijdregistratiesysteem, hebben wij gebouwd op verzoek van onze klanten. Ook het maken van een factuur en offertes is daar een voorbeeld van. Wij proberen een dergelijke handeling zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo worden bedrijfsgegevens bij het maken van een factuur automatisch op de juiste plek gezet, waardoor je met een paar klikken je factuur hebt gemaakt.

Groei van Secusoft zet door
Inmiddels hebben we websites in verschillende talen en genieten we ook internationaal een steeds grotere bekendheid. We hopen dit jaar de 10.000e gebruiker te mogen verwelkomen. Secusoft heeft een eigen YouTubekanaal, waar we praktische instructievideo's plaatsen om - beginnende - gebruikers op weg te helpen, en wegwijs te maken in onze software. Uiteraard zijn wij ook zichtbaar op social media, en houden wij onze gebruikers op de hoogte van de nieuwste updates en relevant nieuws middels blogs op onze website.

Dit jaar zullen we een grote uitbreiding van onze servercapaciteit afronden. Dit is een flinke upgrade, die ervoor zorgt dat onze gebruikers nóg sneller kunnen werken in Secusoft. Hierdoor wordt het ook makkelijker om servers te kunnen aankoppelen op continenten in andere delen van de wereld.

Ons belangrijkste doel blijft tijdbesparend werken, de efficiëntie staat voorop. Altijd vanuit het oogpunt van de ondernemer en de beveiligers op de werkvloer. En daar gaan we - wat ons betreft - voorlopig nog wel even mee door!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.