Een eigen beveiligingsbedrijf starten?

Een eigen beveiligingsbedrijf starten?

Een eigen beveiligingsbedrijf starten? Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 5 december 2017

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Zit het beveiligen jou in het bloed? Ben jij alert en waakzaam, maar ook bedachtzaam en representatief? Je hebt vast al veel vacatures in de beveiliging voorbij zien komen, maar niets wat écht bij jou past. Jij wil voor jezelf beginnen. Een eigen onderneming starten, dát is wat jij wilt. Wij geven je graag tips om je eigen beveiligingsbedrijf te beginnen.

Een eigen bedrijf in de beveiliging

Wat moet je allemaal doen als je een eigen beveiligingsbedrijf gaat beginnen? Het voeren van goede administratie is vanaf dag één belangrijk! Secusoft Security Software helpt je hierbij: het is een compleet backoffice-systeem, speciaal gericht op bedrijven in de particuliere beveiligingsbranche. Goed om te weten: Je gebruikt onze software de eerste 2 weken gratis, en betaalt daarna als starter een voordelig tarief.


Naam van je beveiligingsbedrijf
Voordat je begint is het belangrijk een goede bedrijfsnaam te bedenken. Controleer hierbij of deze niet al voorkomt in de database van de Kamer van Koophandel, en bedenk een unieke naam.
Tip: check ook bij SIDN of je bedrijfsnaam als domeinnaam beschikbaar is. Is deze er nog? Registreer hem dan gelijk, dat kan hier.

Bepaal welke diensten je gaat aanbieden
Je hebt je al even kunnen oriënteren op de markt, en je bent vast al thuis in termen die gebruikt worden in de beveiliging, zoals AVONDBAR, HSR en verschuivingstoeslag. Je weet misschien ook al wat de verschillende kleuren beveiligingspassen betekenen.

Maar heb je er al over nagedacht welke beveiligingsdiensten jij straks wilt gaan aanbieden? Wij geven je alvast een kleine opsomming van de soorten veiligheidsdiensten die er zijn:

  • Objectbeveiliging
  • Mobiele surveillance
  • Winkelsurveillance
  • Evenementenbeveiliging
  • Portiers- en receptiediensten
  • (Traffic) services
  • Zorgbeveiliging

Er is veel vraag naar al deze verschillende soorten beveiliging. Voor welke veiligheidsdiensten kunnen opdrachtgevers jou straks benaderen?

Inschrijven bij de KVK
De volgende stap bij het starten van een beveiligingsbedrijf is het inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Hierna krijg je ook je btw-nummer van de Belastingdienst.

Hoe krijg je een ND Nummer?

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het aannemen en uitvoeren van beveiligingsdiensten heb je een Nederlands Dienstnummer (ND-nummer) nodig. Dit is het nummer van de vergunning om beveiligingswerkzaamheden te mogen verrichten en wordt afgegeven door overheidsorgaan Justis (Ministerie van Justitie en Veiligheid).
Heb je deze? Dan kun je nu beginnen!

Administratie, administratie, administratie
Belangrijk is dat je vanaf dag één aan je dossiervorming werkt, goede administratie is hierbij het toverwoord. In je eigen Secusoftomgeving sla je rapportages, planning (als dienstrooster), en klanten-, personeels- en bedrijfsgegevens en -informatie goed beveiligd op. Secusoft is een compleet backoffice-systeem, gebruiksvriendelijk en speciaal ontworpen voor bedrijven in de beveiliging.

Laat die beveiligingsklussen maar komen!
Ben je helemaal geïnstalleerd en heb je alles geregeld om een eigen onderneming in de beveiliging te starten? Een nette website met een helder aanbod en eventueel een vacaturepagina is dan natuurlijk wel handig. Ook dat regel je eenvoudig zelf.

En dan nu... Aan het werk! Veel succes en we horen het graag als we je ergens mee kunnen helpen!

Gratis uitproberen

Wil jij zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt? Maak dan gratis een testaccount aan en probeer onze plannings-, rapportage- en registratiesoftware 2 weken vrijblijvend uit. We helpen je graag met de installatie, via Teamviewer en middels praktische instructievideo's. We hebben zeer vriendelijke prijzen, ook voor startende ondernemers en zzp'ers.

Meer informatie op: https://www.justis.nl/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.