Kleuren beveiligingspassen

Kleuren beveiligingspassen

Kleuren beveiligingspassen Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 14 maart 2023

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Als je werkt in de beveiliging ben je verplicht een legitimatiebewijs bij je te dragen met daarop gegevens zoals je naam, de naam van het bedrijf waarvoor je werkt en je vergunningsnummer, ofwel ND Nummer. Deze beveiligingspas wordt afgegeven na screening door de politie en dien je te kunnen tonen op elk (redelijk) verzoek.
Wist je dat er maar liefst 5 verschillende kleuren beveiligingspassen zijn? Welke verschillende kleuren beveiligingspassen zijn er?
En wat betekenen de verschillende kleuren op de beveiligingspassen?

  • Grijze pas beveiliging
    Het grijze legitimatiebewijs is voor de medewerker die particuliere beveiligingswerkzaamheden verricht én in bezit is van het diploma Beveiliger. Dit diploma wordt afgegeven door de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties. Deze beveiligingspas heeft een grijze boven- en onderbalk op de voorzijde, en een grijze bovenbalk op de achterzijde.
  • Groene pas beveiliging
    Deze groene beveiligingspas wordt gebruikt door beveiligers in opleiding, die op het moment dat ze beveiligingswerkzaamheden verrichten kunnen aantonen de praktijkopleiding voor het diploma Beveiliger te volgen. De groene identiteitspas beveiliging is maximaal 12 maanden geldig.
  • Blauwe pas beveiliging
    De blauwe beveiligingspas is voor horecaportiers en de Event Security Officers (ESO). De persoon die op dit beveiligingslegitimatiebewijs omschreven staat, mag beveiligingswerkzaamheden verrichten voor een organisatie met een beperkte vergunning. Te denken valt hierbij aan evenementenbeveiliging of persoonsbeveiliging tijdens een evenement, of werkzaamheden als horecaportier. Reguliere beveiligingswerkzaamheden mogen hiermee niet worden uitgevoerd.
  • Oranje pas beveiliging
    Een oranje legitimatiepas in de beveiliging betekent dat je werkzaam bent als voetbalsteward in betaald en amateurvoetbal. Beveiligers met een oranje pas beveiligen vlak voor, tijdens en na een voetbalwedstrijd het stadion en de directe omgeving.
  • Gele pas beveiliging
    De beveiligingspas in de kleur geel is bestemd voor particuliere rechercheurs. Het gele legitimatiebewijs wordt afgegeven indien de persoon in bezit is van het diploma Particulier Onderzoeker óf van een erkenning EU-beroepskwalificaties voor werkzaamheden als particulier rechercheur.

Identificatie op verzoek
Je moet jouw beveiligingspas kunnen tonen op elk redelijk verzoek, bijvoorbeeld wanneer iemand je ernaar vraagt terwijl je beveiligingswerkzaamheden uitvoert. Jouw foto dient erop te staan, evenals je volledige naam, telefoonnummer, geboortedatum, vergunningsnummer (ND- of Nederlands Dienstnummer, afgegeven door Justis), de geldigheidsdatums van de pas en het pasnummer. Op de achterkant van de beveiligingspas kan nog staan binnen welke beperking je deze werkzaamheden mag uitvoeren, zoals bepaald in artikel 13, lid 3 van de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (RPBR).

Gratis uitproberen van snelle en betrouwbare registratie- en rapportagesoftware voor beveiligers

Met Secusoft heb jij alle belangrijke documenten die je nodig hebt om jouw werkzaamheden als beveiliger uit te voeren altijd bij de hand. Secusoft wordt gebruikt door beveiligingsbedrijven voor de veilige opslag van bedrijfs-, personeels- en klantgegevens, en voor het contact met de klant, of opdrachtgever van een beveiligingsopdracht. Onze software bevat geavanceerde functies, modules genoemd, waarmee je op eenvoudige wijze diverse soorten rapportages opmaakt, allemaal ontworpen met gebruikersgemak en efficiëntie in het achterhoofd. Wij zorgen dat jouw beveiligingswerkzaamheden vlotter en soepeler verlopen.

Als je gebruikt maakt van het HRM-systeem van Secusoft vergeet je nooit meer de verloopdatum van een beveiligingspas!

Ontdek gratis alle functies van Secusoft plannings-, registratie- en facturatiesoftware en bepaal na 14 dagen of je jouw proefaccount wilt omzetten naar een betaald account. Het aanmaken van een Secusoft testaccount is gratis en vrijblijvend.
Wil jij zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt?

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023!

22 april 2024 - Bij Secusoft zijn we ons zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Wij houden ons bezig met verduurzaming, o.a. door het aantal zakelijke kilometers zoveel mogelijk te minimaliseren. En met... lees verder »

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.