Kleuren beveiligingspassen

Kleuren beveiligingspassen SecuSoft Software Beveiligingsbedrijven

Werk je in de beveiliging, dan ben je verplicht een legitimatiebewijs bij je te dragen met daarop gegevens zoals je naam, de naam van het bedrijf waarvoor je werkt en je vergunningsnummer. Deze pas wordt afgegeven na screening door de politie en dien je te kunnen tonen op elk (redelijk) verzoek.
Wist je dat er maar liefst 5 verschillende kleuren beveiligingspassen zijn? Waar staan die kleuren voor?

Grijs
Dit legitimatiebewijs heeft een grijze boven- en onderbalk op de voorzijde, en een grijze bovenbalk op de achterzijde. Deze kleur pas is bestemd voor de medewerker die particuliere beveiligingswerkzaamheden verricht én in bezit is van het diploma Beveiliger van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties.

Groen
Deze pas is voor beveiligers in opleiding, die op het moment dat ze beveiligingswerkzaamheden verrichten kunnen aantonen de praktijkopleiding voor het diploma Beveiliger volgen. De groene identiteitspas is maximaal 12 maanden geldig.

Blauw
De blauwe pas is voor de Event Security Officer. De persoon die de op dit legitimatiebewijs omschreven staat mag beveiligingswerkzaamheden verrichten voor een organisatie met een beperking. Te denken valt hierbij aan evenementenbeveiliging of persoonsbeveiliging tijdens een evenement, of werkzaamheden als horecaportier.

Oranje
Houders van een oranje beveiligingspas zijn voetbalstewards in betaald en amateurvoetbal. Ze beveiligen vlak voor, tijdens en na een voetbalwedstrijd het stadion en zijn directe omgeving.

Geel
Dan is er ook nog de gele pas, bestemd voor particuliere rechercheurs, deze wordt afgegeven indien de persoon in bezit is van het diploma Particulier Onderzoeker óf van een erkenning EU-beroepskwalificaties voor werkzaamheden als particulier rechercheur.

Identificatie op verzoek
Je moet deze pas kunnen tonen op elk redelijk verzoek, bijvoorbeeld wanneer iemand je ernaar vraagt terwijl je beveiligingswerkzaamheden uitvoert. Jouw foto dient erop te staan, evenals je volledige naam, telefoonnummer, geboortedatum, vergunningsnummer (ND- of Nederlands Dienstnummer, afgegeven door Justis), de geldigheidsdatums van de pas en het pasnummer. Op de achterkant van de pas kan nog staan binnen welke beperking je deze werkzaamheden mag uitvoeren, zoals bepaald in artikel 13, lid 3 van de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (RPBR).

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

WELKOM BIJ SECUSOFT: M&F - SECURITY HOOGEZAND - SecuSoft Software Beveiligingsbedrijven

WELKOM BIJ SECUSOFT: M&F - SECURITY HOOGEZAND

Welkom bij SecuSoft: M&F - Security uit Hoogezand! Opnieuw hebben wij van SecuSoft online backoffice systeem een nieuwe klant mogen verwelkomen. Beveiligingsbedrijf M&F Security uit Hoogezand... lees verder »

Secusoft veilig en integer in omgang met uw gegevens

Wat doet SecuSoft voor de veiligheid van uw gegevens? Om te beginnen leggen we zaken zoals geheimhouding, technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen met onze klanten vast in een SaaS-overeenkomst (Software as a Service) en in een verwerkersovereenkomst. SSL- certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding waardoor de gebruikers van uw backofficesysteem kunnen inloggen en werken middels een beveiligde verbinding. Daar zorgen wij van SecuSoft voor. Het SSL-certificaat zorgt ervoor dat... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.