Verschuivingstoeslag ingewikkeld? Secusoft helpt!

Verschuivingstoeslag ingewikkeld? Secusoft helpt!

Verschuivingstoeslag ingewikkeld? Secusoft helpt! Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 30 september 2021

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Het werk van onze gebruikers makkelijker maken en efficiënter doen verlopen: dat is waar Secusoft voor staat, en wat vanaf dag één onze primaire missie is. Daarom hebben wij nu een update gereleaset naar aanleiding van de veelgehoorde vraag: Kan Secusoft helpen bij het berekenen van verschuivingstoeslag? Het antwoord? Ja, dat kan!

Secusoft helpt bij het berekenen van de verschuivingstoeslag

Je vindt onze verschuivingstoeslag-rekenhulp bij de module `Log rooster`. Daar zie je alle wijzigingen, toevoegingen en deletes die zijn gedaan in het rooster. Deze gegevens gaan tevens vergezeld van het moment van handelen, en sinds vandaag ook van een berekening van eventueel verschuldigde verschuivingstoeslag. Dit moet een beveiligingsbedrijf zijn medewerkers in bepaalde gevallen betalen volgens de cao particuliere beveiliging.

Het handmatig uitrekenen van verschuivingstoeslag vormt een hoofdpijndossier voor menig ondernemer in de beveiliging. Maar dit moet toch echt goed geregeld zijn, niet in de laatste plaats voor het geval dat je een cao-controle krijgt. Secusoft helpt jou als ondernemer in de beveiligingsbranche daarom vanaf nu met het uitrekenen van de hoeveelheid verschuldigde toeslag.

Wat is verschuivingstoeslag precies?

Wanneer jij een dienst in het rooster zet, en deze dienst wordt binnen 28 dagen gewijzigd, ben je volgens de cao particuliere beveiliging in veel gevallen een toeslag verschuldigd aan de medewerker. Hoe dichter de dienst nadert, hoe hoger de verschuivingstoeslag wordt. Wanneer je dit handmatig voor elke dienst moet uitrekenen ben je een hoop tijd kwijt. Tijd, die je liever zou besteden aan andere zaken binnen je bedrijf. Daarom hebben wij nu een rekenhulp ingebouwd waarmee jij in één keer ziet voor welke uren je hoeveel verschuivingstoeslag moet betalen.

Verschuivingstoeslag uitzetten
In bepaalde gevallen, zoals bij een wijziging dienst op verzoek van de medewerker(s) zelf, ben je als werkgever geen verschuivingstoeslag verschuldigd. Je kunt in onze module dit dan ook handig per dienst uitzetten.

Wees goed geïnformeerd

Het niet naleven van de cao-regels met betrekking tot verschuivingstoeslag kan je als ondernemer in de beveiliging flinke boetes opleveren. Ons advies is daarom: lees je in. Het cao voor de particuliere beveiliging vind je hier. Wees goed geïnformeerd én gebruik natuurlijk Secusoft voor je HRM, loonexport, planning en rapportage, dan kom jij niet voor verrassingen te staan!

Test onze software gratis uit

Wil jij zelf zien hoe onze software werkt, en de vele praktische functies van Secusoft direct gebruiken voor je:

  • Planning
  • Registratie
  • Rapportage
  • Facturatie
  • Klanteninzicht
  • ... en meer?

Maak dan eens een gratis testaccount aan. Als onze software je bevalt, zetten we je testaccount graag voor je om in een betaald account, zodat je direct verder kunt waar je was gebleven. Om de prijs zal je het waarschijnlijk niet hoeven laten.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Beveiliger met dyslexie? Secusoft helpt! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Beveiliger met dyslexie? Secusoft helpt!

8 september 2023 - Kan jij niet snel lezen of schrijven? Vandaag is het Wereldalfabetiseringsdag. Dat is speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Als beveiliger moet je rapportages schrijven.... lees verder »

Mogelijkheden kunststof aan- en afmeldbordje met NFC van Secusoft - Secusoft, dé software voor beveiligers

Mogelijkheden kunststof aan- en afmeldbordje met NFC van Secusoft

4 september 2023 - Wij helpen ondernemers met het stroomlijnen van hun werkzaamheden door middel van praktische en efficiënte software. Daarom ontwikkelden wij Secusoft. Maar we gaan graag nog een stapje verder. Zo... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.