Verschuivingstoeslag ingewikkeld? Secusoft helpt!

Verschuivingstoeslag ingewikkeld? Secusoft helpt!

Verschuivingstoeslag ingewikkeld? Secusoft helpt! Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 30 september 2021

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Het werk van onze gebruikers makkelijker maken en efficiënter doen verlopen: dat is waar Secusoft voor staat, en wat vanaf dag één onze primaire missie is. Daarom hebben wij nu een update gereleaset naar aanleiding van de veelgehoorde vraag: Kan Secusoft helpen bij het berekenen van verschuivingstoeslag? Het antwoord? Ja, dat kan!

Secusoft helpt bij het berekenen van de verschuivingstoeslag

Je vindt onze verschuivingstoeslag-rekenhulp bij de module `Log rooster`. Daar zie je alle wijzigingen, toevoegingen en deletes die zijn gedaan in het rooster. Deze gegevens gaan tevens vergezeld van het moment van handelen, en sinds vandaag ook van een berekening van eventueel verschuldigde verschuivingstoeslag. Dit moet een beveiligingsbedrijf zijn medewerkers in bepaalde gevallen betalen volgens de cao particuliere beveiliging.

Het handmatig uitrekenen van verschuivingstoeslag vormt een hoofdpijndossier voor menig ondernemer in de beveiliging. Maar dit moet toch echt goed geregeld zijn, niet in de laatste plaats voor het geval dat je een cao-controle krijgt. Secusoft helpt jou als ondernemer in de beveiligingsbranche daarom vanaf nu met het uitrekenen van de hoeveelheid verschuldigde toeslag.

Wat is verschuivingstoeslag precies?

Wanneer jij een dienst in het rooster zet, en deze dienst wordt binnen 28 dagen gewijzigd, ben je volgens de cao particuliere beveiliging in veel gevallen een toeslag verschuldigd aan de medewerker. Hoe dichter de dienst nadert, hoe hoger de verschuivingstoeslag wordt. Wanneer je dit handmatig voor elke dienst moet uitrekenen ben je een hoop tijd kwijt. Tijd, die je liever zou besteden aan andere zaken binnen je bedrijf. Daarom hebben wij nu een rekenhulp ingebouwd waarmee jij in één keer ziet voor welke uren je hoeveel verschuivingstoeslag moet betalen.

Verschuivingstoeslag uitzetten
In bepaalde gevallen, zoals bij een wijziging dienst op verzoek van de medewerker(s) zelf, ben je als werkgever geen verschuivingstoeslag verschuldigd. Je kunt in onze module dit dan ook handig per dienst uitzetten.

Wees goed geïnformeerd

Het niet naleven van de cao-regels met betrekking tot verschuivingstoeslag kan je als ondernemer in de beveiliging flinke boetes opleveren. Ons advies is daarom: lees je in. Het cao voor de particuliere beveiliging vind je hier. Wees goed geïnformeerd én gebruik natuurlijk Secusoft voor je HRM, loonexport, planning en rapportage, dan kom jij niet voor verrassingen te staan!

Test onze software gratis uit

Wil jij zelf zien hoe onze software werkt, en de vele praktische functies van Secusoft direct gebruiken voor je:

  • Planning
  • Registratie
  • Rapportage
  • Facturatie
  • Klanteninzicht
  • ... en meer?

Maak dan eens een gratis testaccount aan. Als onze software je bevalt, zetten we je testaccount graag voor je om in een betaald account, zodat je direct verder kunt waar je was gebleven. Om de prijs zal je het waarschijnlijk niet hoeven laten.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.