Zorgbeveiliging, een veeleisende baan

Zorgbeveiliging, een veeleisende baan SecuSoft Software Beveiligingsbedrijven

Zorgbeveiliging vraagt om adequaat te kunnen omgaan met calamiteiten en agressie.
Een bijzondere tak van de particuliere beveiliging is de zorgbeveiliging. Hieronder vallen niet alleen zorginstellingen, ziekenhuizen, klinieken, verzorgingshuizen maar ook bijvoorbeeld de eerste hulp posten. De zorgbeveiliging is een groot en belangrijk begrip binnen de beveiligingsbranche.

Het komt door de specifieke omstandigheden waarin elke beveiliger binnen de zorg in terecht komt, hoogoplopende emoties, kans op agressief gedrag, ongelukken, medische problemen of apparatuur storingen met mogelijk verregaande consequenties.
Elke zorginstelling is anders en vereist dus maatwerk beveiliging. Een GGZ-instelling vraagt om een andere aanpak dan een eerstehulppost. De bewaker moet voorbereid zijn op de meest specifieke en uiteenlopende situaties die veel inlevingsvermogen en een hoge empathie quotiënt vereisen. Het zijn niet alleen de patiënten maar ook de vele dagelijkse bezoekers die een controlepost passeren waarbij de medische gegevens, medicijnen en (medisch)apparatuur buiten het bereik van onbevoegde personen moeten blijven.

Een rustige en waakzame beveiliger gevraagd met een hoge EQ.
In regel moeten de bewakers van een zorginstelling een speciale training doorlopen om zich voor te bereiden op diverse situaties en bijbehorend aanpak dat men in een zorginstelling kan verwachten. Zij moeten bij elke calamiteit van medische of persoonlijke aard en bij elke bedreiging rustig en adequaat optreden. Het is een bijzonder veeleisende baan waarin het gastheerschap en hoge mate van service aangevuld moeten zijn met scherpe waakzaamheid en bewustzijn van alle mogelijke risico’s die zich kunnen voordoen in een zorginstelling.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Amsterdam Security Expo 2019 - SecuSoft Software Beveiligingsbedrijven

Amsterdam Security Expo 2019

Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar nu al belangrijk om in de gaten te houden: Amsterdam Security Expo, voorheen bekend als Safety Security Amsterdam (SSA), de grootste vakbeurs voor beveiligings... lees verder »

Particuliere Alarm Centrale - SecuSoft Software Beveiligingsbedrijven

Particuliere Alarm Centrale

De Particuliere Alarm Centrale (PAC) is een meldkamer voor het afhandelen van alarmmeldingen zoals brand- en overvalmeldingen, maar ook het uitvallen van apparatuur en storingen bij mechanische proces... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.