Zorgbeveiliging, een veeleisende baan

Zorgbeveiliging, een veeleisende baan Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
,

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Zorgbeveiliging vraagt om adequaat te kunnen omgaan met calamiteiten en agressie.
Een bijzondere tak van de particuliere beveiliging is de zorgbeveiliging. Hieronder vallen niet alleen zorginstellingen, ziekenhuizen, klinieken, verzorgingshuizen maar ook bijvoorbeeld de eerste hulp posten. De zorgbeveiliging is een groot en belangrijk begrip binnen de beveiligingsbranche.

Het komt door de specifieke omstandigheden waarin elke beveiliger binnen de zorg in terecht komt, hoogoplopende emoties, kans op agressief gedrag, ongelukken, medische problemen of apparatuur storingen met mogelijk verregaande consequenties.
Elke zorginstelling is anders en vereist dus maatwerk beveiliging. Een GGZ-instelling vraagt om een andere aanpak dan een eerstehulppost. De bewaker moet voorbereid zijn op de meest specifieke en uiteenlopende situaties die veel inlevingsvermogen en een hoge empathie quotiënt vereisen. Het zijn niet alleen de patiënten maar ook de vele dagelijkse bezoekers die een controlepost passeren waarbij de medische gegevens, medicijnen en (medisch)apparatuur buiten het bereik van onbevoegde personen moeten blijven.

Een rustige en waakzame beveiliger gevraagd met een hoge EQ.
In regel moeten de bewakers van een zorginstelling een speciale training doorlopen om zich voor te bereiden op diverse situaties en bijbehorende aanpak dat men in een zorginstelling kan verwachten. Zij moeten bij elke calamiteit van medische of persoonlijke aard en bij elke bedreiging rustig en adequaat optreden. Het is een bijzonder veeleisende baan waarin het gastheerschap en hoge mate van service aangevuld moeten zijn met scherpe waakzaamheid en bewustzijn van alle mogelijke risico’s die zich kunnen voordoen in een zorginstelling.

Gratis testaccount

Wilt u zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt?
Maak een gratis testaccount aan via deze pagina of bel of e-mail ons.
085-1300760
info@secusoft.nl

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Ondernemer van de maand: Secupart BV in Didam - Secusoft, dé software voor beveiligers

Ondernemer van de maand: Secupart BV in Didam

13 februari 2020 - In de koude en natte maand februari hebben wij van Secusoft, de meest complete software voor de beveiligers, wederom gezocht naar een ondernemer van de maand. Uit... lees verder »

Welkom bij Secusoft: Apeople Security BV in Born! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Welkom bij Secusoft: Apeople Security BV in Born!

5 februari 2020 - Opnieuw hebben wij van Secusoft, dé software voor beveiligers, een nieuwe klant mogen verwelkomen. Beveiligingsbedrijf Apeople Security uit Born is vanaf nu een g... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.