Beginnen met NFC

Beginnen met NFC - Secusoft, dé software voor beveiligers

Via Secusoft kan je NFC tags installeren, gebruiken en de data uitlezen. Wat is het voordeel van het gebruik van NFC? En wat heb je nodig als je gebruik gaat maken van NFC-tags? Wij helpen je graag bij de eerste stappen van jouw onderneming in de wereld van Near Field Communication.

Mogelijkheden met NFC-registraties

Een NFC-tag is een contactpunt, welke wordt verwerkt in bijvoorbeeld een sleutelhanger, tie-wrap, sticker, pasje of Aanvang & Eindedienstbord. Wanneer je met je mobiele telefoon dit punt, of deze 'tag`, van dichtbij nadert wordt er contact gelegd, ofwel `gescand`. Er vindt er data-overdracht plaats. Als de tag juist is geprogrammeerd worden de naam van de medewerker die op dat toestel is ingelogd, datum, tijd en gps-locatie gecommuniceerd naar jouw Secusoft masteraccount.

Het scannen van NFC-tags leent zich bij uitstek voor de registratie van de volgende zaken:

  • Uitgifte materialen zoals wapens of portofoons
  • Tijdregistratie van gewerkte diensten
  • Aanvang- en einderegistratie
  • Checkpointregistratie bij controlerondes

Jij behoudt zo het overzicht en ziet aan de hand van de gegevens precies hoe laat iemand zich heeft aan- of afgemeld voor een dienst en of alle controlepunten zijn aangedaan. Tevens is het met Secusoft mogelijk om gescande tijden als daadwerkelijk gewerkte tijden over te nemen in het rooster.

Welke toestellen zijn geschikt voor het scannen van een NFC-tag?
Het is misschien leuk om te weten dat NFC is gebouwd voor Android toestellen. Dus een NFC-tag is altijd te scannen met een toestel dat draait op Android. Voor het scannen van NFC-tags met een iPhone heb je een iPhone10 of een nieuwer model nodig.

Wat heb je nodig bij het gebruiken van NFC-tags?
Wil jij NFC-registraties gaan toepassen binnen jouw bedrijf, dan lees je met Secusoft eenvoudig alle verzamelde data uit. Ook kunnen wij je helpen aan een Aanvang- en Eindedienstbordje met jouw logo en natuurlijk de benodigde tags erop.

Je hebt in elk geval de volgende zaken nodig:

  1. Een Secusoft account, met de juiste rechten
  2. Een NFC tag, type NTAG21x (213, 215, 216 etc.)
  3. Een smartphone
  4. De app NXP TagWriter (download via Google Play en App Store)

Hoe kun je een NFC-tag installeren?

Het installeren van een NFC-tag, en deze koppelen aan je Secusoft-account, doe je eenvoudig zelf in Secusoft. Met deze instructievideo heb je een stap-voor-staphandleiding waarin je ziet hoe je een NFC-tag programmeert. Zodra je deze toevoegt in Secusoft, worden alle stappen getoond en koppel je de nieuwe NFC-tag aan je account door middel van het scannen van een unieke QR-code.

Beginnen met NFC - Secusoft, dé software voor beveiligers

Tag beveiligen tegen klonen of overschrijven
Je wilt natuurlijk niet dat er gesjoemeld kan worden met jouw NFC-tags. Daarom zijn deze te beveiligen tegen overschrijven (re-writen) en klonen. In principe kies je er bij elke tag voor of je deze wilt beveiligen tegen kopiëren, waarbij iemand anders de tag kloont bijvoorbeeld om zo een scan uit te voeren vanaf een andere locatie dan de bedoeling is, of dat je de tag wilt beveiligen tegen overschrijven, waarbij men tijdens het scannen iets anders te zien krijgt dan de bedoelde Secusoftomgeving.

Ga je jouw NFC-tags permanent beveiligen, kies dan bij de instellingen van de tag voor Interne tellerstand uit.

Is het risico op klonen groot, zorg er dan voor dat je UID-spiegeling en teller-spiegeling activeert. Laat de tellerstand aanstaan, Secusoft registreert namelijk of de tellerstand klopt, en zo niet, dan krijgt de medewerker hiervan een melding te zien en er verschijnt een melding in het logboek van het master account. Ook kan er niet gescand worden, zo worden er geen verkeerde gegevens doorgestuurd.

Wil je meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van NFC-registratie? Neem vrijblijvend contact op met Secusoft support of maak een vrijblijvend proefaccount aan.

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk - Secusoft, dé software voor beveiligers

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april 2024 - Vandaag, op 28 april 2024, wordt wereldwijd de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk gevierd, dit is een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Beveiligingsbedrijven... lees verder »

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023!

22 april 2024 - Bij Secusoft zijn we ons zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Wij houden ons bezig met verduurzaming, o.a. door het aantal zakelijke kilometers zoveel mogelijk te minimaliseren. En met... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.