Digitaal kloksysteem en tijdregistratie met NFC-tags en QR-codes

Tijdregistratie met QR-codes (met gps)

De module QR/NFC heeft meerdere mogelijkheden om een nauwkeurige tijdregistratie vast te leggen. De eenvoudigste manier is via een QR-code. Met een paar klikken genereert Secusoft een QR-code met daarboven jouw logo. Deze QR-code kun je zelf in verschillende formaten uitprinten en eventueel plastificeren. Met een zelfklevende Sticky Bag lamineerhoes kun je die overal opplakken.

Zodra de medewerker de QR scant met zijn/haar smartphone, wordt (na het inloggen) direct de tijd en gps-locatie geregistreerd, gekoppeld aan de medewerker en opdrachtgever. De medewerker ziet direct na het inloggen eventuele bijzonderheden of werkinstructies die bij deze locatie horen.

Voordelen van de tijdregistratie met QR-codes:

 • Lage/geen kosten, geen apparatuur nodig en zelf te printen
 • Eenvoudige en eigentijdse manier van tijdregistratie, geen prikklok of 'tikklok` meer nodig
 • Betrouwbaar en snel op te zetten
 • Een “eigen” QR-code met bedrijfslogo, ook te plastificeren
 • Registreert tevens gps-locatie
 • Gekoppeld aan de medewerker en opdrachtgever
 • Om te gebruiken zijn er geen apps of software nodig, alleen een 4G of WiFi-verbinding

Mogelijkheden met NFC-tags

De moderne mobiele prikklok werkt via een NFC-transponder (tag) die je kunt uitlezen met elke smartphone, zonder dat daar een app voor nodig is. Bij het uitlezen van een NFC-tag worden er voorgeprogrammeerde instructies uitgevoerd. Elke tag heeft een eigen unieke traceerbare identiteit. Een NFC-tag is niet meer dan een chip met een antenne, veelal verwerkt in een sticker, pasje of sleutelhanger. Deze zijn ook verkrijgbaar in een weerbestendige uitvoering voor buitenmontage.

Via Secusoft tijdregistratie software genereer je een code die gescand kan worden met de programmeer-app op jouw smartphone. Daarmee voorzie je de NFC-transponder van de juiste instructies en gegevens. De beveiligingsmedewerkers kunnen op locatie bij de opdrachtgever de NFC-transponder uitlezen waarna de smartphone verbinding maakt met Secusoft. Gegevens zoals tijd, gps-locatie en transponder-ID worden direct opgeslagen op de server. Hierdoor is het mogelijk om een exacte registratie van de gewerkte tijden bij te houden en bijvoorbeeld de exacte aankomst en vertrektijden te registreren bij surveillance- en controlerondes. Dit geeft inzicht voor zowel de opdrachtgevers als het management.

Waar koop ik NFC-tags?
Je kunt NFC-tags in principe overal kopen, bijvoorbeeld bij Bol.com, Amazon of bij NFC-Nederland. Alle NTAG's van het type 213 en hoger zijn geschikt voor gebruik.

NCF-chip programmeren

Het programmeren van en NFC-chip vereist geen specialistische kennis en kun je met behulp van Secusoft eenvoudig zelf doen. Hier hebben wij een praktische instructievideo over gemaakt, waarin we stap voor stap laten zien hoe de nieuwe chip programmeert. Wil jij deze vorm van urenregistratie gaan gebruiken voor jouw particuliere beveiligingsbedrijf, of werk je in de publieke sector en ben je op zoek naar manier om uren accuraat te registreren? Dan is NFC-tijdregistratie dé uitkomst.

Voordelen van NFC-tags:

 • Lage kosten, geen apparatuur nodig
 • Tijdregistratie voor aanvang en einde dienst
 • Te gebruiken voor checkpoint voor controlerondes
 • Ook te programmeren voor andere functies
 • Zelf te programmeren of door ons te laten programmeren
 • Geschikt voor bijna alle smartphones
 • Om te gebruiken zijn er geen apps of software nodig, alleen een 4G of WiFi-verbinding

Gratis uitproberen

Wil jij zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt?

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Alle functies.

Wat is de meest gestelde vraag aan het Secusoft support team? - Secusoft, dé software voor beveiligers

Wat is de meest gestelde vraag aan het Secusoft support team?

10 maart 2023 - Secusoft is dé software voor je planning, facturatie, rapportage en verwerking klant- en personeelsgegevens. Met Secusoft werk jij in een streng beveiligde, ISO 27001-gecertificeerde omgeving. Bij... lees verder »

Handige roosterupdates voor planners! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Handige roosterupdates voor planners!

2 februari 2023 - We hebben weer 2 mooie updates voor het rooster te melden. Namelijk nieuwe, compacte lay-outs en de mogelijkheid tot het verslepen van diensten! We vertellen je er graag meer over, dan weet je gelijk... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.