Secusoft lanceert nieuwe module: Vakantieuren

Secusoft lanceert nieuwe module: Vakantieuren

Secusoft lanceert nieuwe module: Vakantieuren Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 9 juni 2022

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Speciaal voor alle gebruikers van Secusoft hebben wij een nieuwe module gelanceerd genaamd Vakantieuren. Hiermee kun jij als werkgever de vakantieuren van jouw medewerkers automatisch laten bijboeken, afboeken en eventueel koppelen aan een bepaalde dienst. Het systeem is zo ontworpen dat de vakantieuren alleen worden getoond bij medewerkers die tijdelijk of vast in dienst zijn. Dat is omdat zzp`ers en uitzendkrachten geen vakantieuren opbouwen.

Deze module direct uitproberen maar nog geen klant bij Secusoft? Maak hier gratis een proefaccount aan en ervaar direct alle voordelen van Secusoft!


Nieuwe module biedt inzicht in vakantieuren tijdelijke en vaste medewerkers
Met de module Vakantieuren wordt jou als ondernemer door middel van handige automatiseringen een hoop werk uit handen genomen. Ook handmatige aanpassingen, zoals in geval van bijzondere afspraken met medewerkers, langer dan een bepaald aantal jaren werkzaam in de branche, of wanneer vakantieuren uit een vorig jaar worden meegenomen naar het huidige jaar, zijn eenvoudig te doen. Secusoft koppelt vakantieuren aan de medewerker, toont jou de totalen inclusief alle mutaties, en biedt je de mogelijkheid de jaarlijkse vakantieuren voor elke medewerker in één keer bij te boeken.

Op dit moment worden de vakantieuren die de medewerker krijgt wanneer deze werkt op een doordeweekse feestdag handmatig bijgeboekt. Wij zijn ermee bezig om dit te automatiseren.

Aantal vakantieuren inzichtelijk voor medewerker zelf
Ook de medewerker zelf kan van jou inzage krijgen in het aantal vakantieuren dat hij of zij nog heeft. Zet daarvoor de rechten bij Vakantieuren voor inzien op oranje, de rest voor deze module op rood. Zo heeft de medewerker inzicht in de eigen vakantieuren, maar kan deze geen wijzigingen aanbrengen.

Hoeveel vakantieuren krijgt een beveiliger?

Een werknemer in de beveiliging heeft volgens de cao Particuliere Beveiliging recht op een bepaald aantal vakantieuren per jaar. Dit aantal is afhankelijk van het aantal uren dat de beveiliger werkt. Kijk voor het aantal uren waar je als beveiligingsmedewerker recht op hebt in de cao Particuliere Beveiliging.
Zzp`ers en uitzendkrachten bouwen geen vakantieurensaldo op maar krijgen vakantieuren uitbetaald.

In Secusoft zet je als werkgever per medewerker het aantal vakantieuren in zijn of haar account. Omdat dit afhankelijk is van het aantal gewerkte uren, kan dit niet worden geautomatiseerd. Wat wél automatisch kan, is het bijboeken van de jaarlijkse vakantieuren voor alle medewerkers in één keer. Je ziet daarna gelijk hoeveel elke medewerker nog tegoed heeft, en hoeveel er al verbruikt is. En deze module kent nóg een handig voordeel.

Vrije dag in rooster boekt automatisch gewenste aantal vakantieuren af
Zet jij een medewerker in het rooster als `Verlof/vakantie`, dan vraagt onze slimme software direct hoeveel vakantieuren je wilt afboeken. Stel dat de medewerker 24 uur lang vrij wil, dan is het in de meeste gevallen niet de bedoeling dat er 24 vakantieuren worden ingehouden. Geef je bijvoorbeeld aan dat er 7,8 uur moet worden ingehouden, dan zie je deze mutatie nadat je hebt opgeslagen direct in het vakantieurenoverzicht bij de betreffende medewerker staan.

Vakantieuren van een voorgaand jaar meenemen
In sommige gevallen worden vakantieuren die over zijn van het vorige jaar meegenomen naar het nieuwe jaar. In dat geval kun je de overgebleven vakantieuren eenvoudig handmatig afboeken en transporteren naar het nieuwe jaar. Zo bereik je dat de teller van elk voltooide jaar netjes op 0 staat.

Wanneer er bijzondere afspraken worden gemaakt met een medewerker met betrekking tot bijvoorbeeld recht op extra vakantieuren, dan kun je dit eenvoudig aan zijn of haar account toevoegen. Ook een medewerker die langer dan een bepaald aantal jaren in de beveiligingsbranche werkzaam is, heeft volgens de cao Particuliere Beveiliging recht op extra vakantieuren naar het volgende schema:

Aantal jaren werkzaam in de branche vs. extra vakantiedagen per jaar

  • 5 t/m 9 jaar geeft recht op 1 extra dag per jaar
  • 10 t/m 14 jaar 2 extra dagen per jaar
  • 15 t/m 19 jaar 3 extra dagen per jaar
  • 20 t/m 24 jaar 4 extra dagen per jaar
  • 25 t/m 29 jaar 5 extra dagen per jaar
  • 30 t/m 34 jaar 6 extra dagen per jaar
  • 35 t/m 39 jaar 7 extra dagen per jaar
  • 40 jaar of meer 8 extra dagen per jaar

Bron: Cao Particuliere Beveiliging

Direct het aantal vakantieuren per medewerker per jaar inzien

Het vakantieurenoverzicht geeft op diverse manieren inzicht. Zo vind je hier een lijst met alle mutaties, dus alle bijgeschreven en opgenomen vakantieuren per jaar, per medewerker. Je kunt eventueel de zoekresultaten ook filteren op datum, naam medewerker of type mutatie.
Ook vind je hier een lijst met het vakantieurensaldo per medewerker, én biedt de module je de mogelijkheid om de jaarlijkse vakantieuren voor een geselecteerd aantal of voor alle medewerkers bij te boeken.

Deze module van Secusoft neemt je opnieuw een hoop onnodig werk uit handen, net zoals veel van onze andere modules. Wil jij een systeem waarmee je alles voor jouw onderneming regelt, maar wil je niet vastzitten aan dure, langlopende contracten? Kies dan voor Secusoft. Wij bieden verschillende pakketten al naar gelang de grootte van jouw onderneming. Onze software is gebouwd voor, maar niet uitsluitend te gebruiken in de beveiliging. Zo maken er inmiddels ook een groeiend aantal bedrijven in andere branches gebruik van onze plannings- registratie- en facturatiesoftware.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Wat is de meest gestelde vraag aan het Secusoft support team? - Secusoft, dé software voor beveiligers

Wat is de meest gestelde vraag aan het Secusoft support team?

10 maart 2023 - Secusoft is dé software voor je planning, facturatie, rapportage en verwerking klant- en personeelsgegevens. Met Secusoft werk jij in een streng beveiligde, ISO 27001-gecertificeerde omgeving. Bij... lees verder »

Handige roosterupdates voor planners! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Handige roosterupdates voor planners!

2 februari 2023 - We hebben weer 2 mooie updates voor het rooster te melden. Namelijk nieuwe, compacte lay-outs en de mogelijkheid tot het verslepen van diensten! We vertellen je er graag meer over, dan weet je gelijk... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.