PAC-MELDKAMER, EEN PARTICULIERE ALARM CENTRALE

PAC-MELDKAMER, EEN PARTICULIERE ALARM CENTRALE SecuSoft Software Beveiligingsbedrijven

PAC staat voor Particuliere Alarm Centrale, ook bekend als ARC (Alarm Response Centre). Nederland kent ongeveer 20 PAC-meldkamers. Een vergunning voor een PAC- meldkamer gaat gepaard met strenge criteria waaraan de meldkamer moet voldoen.

Een PAC-meldkamer is hermetisch afgesloten van de buitenwereld en voorzien van kogelwereld glas. De meldkamer beschikt over een eigen ventilatiesysteem, is luchtdicht en voor 100% veilig. Het personeel is getraind om diverse alarmsituaties bekwaam af te handelen. Voor een PAC-meldkamer is altijd minimaal een doorlopende bezetting van twee personen vereist.

In principe kan elk alarmsysteem van elk bedrijf aangesloten worden op een alarmcentrale (meldkamer). Een PAC moet voldoen aan de wettelijke eisen en moet een vergunning en erkenning krijgen van het Ministerie van Justitie. Ook moet een officieel erkende PAC voldoen aan de eisen gesteld in de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus.

Elke aansluiting op de alarmcentrale krijgt een uniek aansluitnummer. Dit nummer is gekoppeld aan het te beveiligen object. De juiste gegevens van het object worden ook gekoppeld aan dit aansluitnummer, zoals naam, adres, contactpersonen, telefoonnummers etc.
Aan het aansluitnummer worden alle evt. alarmmeldingen gekoppeld samen met de ondernomen acties conform de afspraken die hierover gemaakt zijn met de eigenaar van het beveiligde object. Elke actieopvolging wordt vastgelegd in een protocol.
Een aansluiting op PAC werkt meestal op basis van een jaarabonnement.

Elk object kan een beveiligd object worden voor de PAC-meldkamer of het nou gaat om een woonhuis, loods, kantoor of magazijn. De alarmcentrale onderneemt dan actie conform de afspraken met de opdrachtgever 24 uur per dag 7 dagen per week.
De eisen waaraan een PAC (particuliere alarmcentrale) moet voldoen zijn uitvoerig beschreven in de Europese norm voor “Monitoring en Alarm ontvangstcentrales”.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

WELKOM BIJ SECUSOFT: M&F - SECURITY HOOGEZAND - SecuSoft Software Beveiligingsbedrijven

WELKOM BIJ SECUSOFT: M&F - SECURITY HOOGEZAND

Welkom bij SecuSoft: M&F - Security uit Hoogezand! Opnieuw hebben wij van SecuSoft online backoffice systeem een nieuwe klant mogen verwelkomen. Beveiligingsbedrijf M&F Security uit Hoogezand... lees verder »

Secusoft veilig en integer in omgang met uw gegevens

Wat doet SecuSoft voor de veiligheid van uw gegevens? Om te beginnen leggen we zaken zoals geheimhouding, technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen met onze klanten vast in een SaaS-overeenkomst (Software as a Service) en in een verwerkersovereenkomst. SSL- certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding waardoor de gebruikers van uw backofficesysteem kunnen inloggen en werken middels een beveiligde verbinding. Daar zorgen wij van SecuSoft voor. Het SSL-certificaat zorgt ervoor dat... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.