Wat is een PAC-meldkamer?

Wat is een PAC-meldkamer?

Wat is een PAC-meldkamer? Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 13 juli 2023

E-mail Leo Hoogma Linkedin

PAC staat voor Particuliere Alarm Centrale, ook bekend als ARC (Alarm Response Centre). Nederland kent een handvol gecertificeerde PAC-meldkamers. Een vergunning voor een PAC-meldkamer gaat gepaard met strenge eisen waaraan de meldkamer moet voldoen.

Waaraan moet een PAC Alarmcentrale voldoen?

Alle criteria waaraan een Particuliere Alarm Centrale moet voldoen zijn opgenomen in het CCV Certificatieschema PAC.

Zo moet een PAC voldoen aan eisen betreffende bedrijfsvoering, huisvesting, technische uitrusting, de betrouwbaarheid en de deskundigheid van het personeel, en de algemene dienstverlening. Ook moet een officieel erkende PAC voldoen aan de eisen gesteld in de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. Deze kwaliteitscriteria zijn opgesteld als basis voor het verlenen van een vergunning door de Minister van Justitie en Veiligheid. Het gebruiken van ISO-gecertificeerde software zoals Secusoft, voor o.a. de rapportage, communicatie en kwaliteitsmanagement, zijn hierbij uiteraard een pre.

Hoe ziet een meldkamer eruit?
Een PAC-meldkamer is hermetisch afgesloten van de buitenwereld en voorzien van kogelwereld glas. De meldkamer beschikt over een eigen ventilatiesysteem, is luchtdicht en 100% veilig. Het personeel is getraind om diverse alarmsituaties bekwaam af te handelen. Voor een PAC-meldkamer is altijd minimaal een doorlopende bezetting van twee personen vereist.

Hoe gaat het aansluiten op een meldkamer in zijn werk?

In principe kan elk alarmsysteem van elk bedrijf aangesloten worden op een alarmcentrale, die geschiedt meestal op basis van een jaarabonnement. Elke aansluiting op de alarmcentrale krijgt een uniek aansluitnummer. Dit nummer is gekoppeld aan het te beveiligen object. De juiste gegevens van het object worden ook gekoppeld aan dit aansluitnummer, zoals naam, adres, contactpersonen, telefoonnummers etc.

Aan het aansluitnummer worden alle evt. alarmmeldingen gekoppeld, samen met de ondernomen acties conform de afspraken die hierover gemaakt zijn met de eigenaar van het beveiligde object. Vanuit Secusoft kan er eenvoudig en snel een alarmbon worden aangemaakt en gecommuniceerd richting de opdrachtgever.

Elk object kan een beveiligd object worden voor de PAC-meldkamer, of het nou gaat om een woonhuis, loods, kantoor, magazijn of anderszins. De alarmcentrale onderneemt actie conform de afspraken met de opdrachtgever, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Deze actieopvolging is van te voren vastgelegd in een protocol, dat kan worden opgeslagen en geraadpleegd in Secusoft.

Weten wat er gebeurt bij een alarmmelding? Je ziet het hier.

Gratis uitproberen

Wil jij zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt? Probeer Secusoft nu twee weken gratis uit, en bel, mail of WhatsApp onze supportafdeling wanneer je vragen hebt, of als je - kosteloos en vrijblijvend - een online rondleiding wilt inplannen via TeamViewer.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.