Automatische toeslagenberekening beveiligers

Automatische toeslagenberekening beveiligers Secusoft, dé software voor beveiligers

Wij hebben goed nieuws voor alle planners in de beveiliging. Met Secusoft worden toeslagen van beveiligers automatisch berekend. Dat gebeurt per minuut en volgens de voor die werknemer geldende cao. Alle feestdagen-, avond-, nacht- en weekendtoeslagen voor de medewerkers krijg je direct te zien. Deze instellingen zijn flexibel en geheel naar eigen wens in te richten.

Wanneer krijgt een beveiliger toeslag?

Een beveiliger kan in Nederland aanspraak maken op de volgende toeslagen:

 • Avondtoeslag, als de beveiliger werkt tijdens (een deel van) de avond
 • Nachttoeslag, als de beveiliger werkt tijdens (een deel van) de nacht
 • Weekendtoeslag, als de beveiliger werkt tijdens (een deel van) het weekend
 • Feestdagentoeslag, als de beveiliger werkt tijdens (een deel van) een feestdag
 • Verschuivingstoeslag, wanneer een geplande dienst korter dan 28 dagen voorafgaand aan de dienst wordt gewijzigd

Hoe hoog zijn toeslagen in de beveiliging?
De hoogte van de toeslag hangt af van de geldende cao. De meest gebruikte overeenkomst in de beveiliging is de cao Particuliere Beveiliging. Daarnaast wordt ook de cao Evenementen en Horecabeveiliging (VBE) toegepast, maar hiervoor geldt een heel ander toeslagsysteem. Dit staat ook in Secusoft.
Bij je wekgever kun je vragen welke cao er van toepassing is voor de uitvoering van jouw werkzaamheden.

Automatische toeslagenberekening met Secusoft beveiligingssoftware

Reken je nu als planner nog handmatig uit welke toeslagen je de medewerkers moet betalen, en voor hoeveel uur per dienst? Wanneer je overstapt op Secusoft doet de software dat voor jou! Dit scheelt een hoop tijd en ergernis. Het is tevens mogelijk om een indicatie te krijgen van de verschuivingstoeslag, die verplicht gesteld wordt in de beveiliging en waarnaar bij een eventuele cao-controle kan worden gevraagd, en waarvoor kan worden beboet als dit niet op orde blijkt.

Voorbeeld 1
Wanneer je als planner een medewerker met een vaste of tijdelijke arbeidsovereenkomst inroostert voor een evenement zoals een festival, dan voer je bij het Secusoft rooster simpelweg de start- en eindtijd en datum van de dienst in, en zie je direct op hoeveel toeslag de medewerker recht heeft. Het systeem herkent eventuele feestdagen.

Werkt deze werknemer bijvoorbeeld in het pinksterweekend van zaterdag 15.00 tot zondag 02.00 uur, dan geldt van aanvang tot einde dienst weekendtoeslag van 35% volgens de cao Particuliere Beveiliging, en vanaf 0.00 tot 2.00 uur daarbovenop een feestdagentoeslag van 50%. Een medewerker met een oproepcontract krijgt 100% feestdagentoeslag en geen andere onregelmatigheidstoeslag. Secusoft berekent automatisch de toeslagen aan de hand van het type arbeidsovereenkomst.

Voorbeeld 2
Een beveiliger die werkt op een doordeweekse dienst van 16.00 tot 02.00 uur heeft recht op 6 uur avond- en 2 uur nachttoeslag. Het totaal aantal gewerkte uren is 10, voor de eerste 2 uren van de dienst geldt er geen toeslag.
Ook dit zie je direct in Secusoft planningssoftware terug.

Standaardinstellingen personaliseren

In de menugroep Instellingen zie je de links de module "Toeslagen". Hier kun je zelf toeslagen aanmaken en bestaande toeslagen aan- of uitzetten. De standaardtoeslagen voor de beveiligingsbranche hebben wij er al voor je ingezet.
Let op: Zorg dat er bij de medewerker het juiste contract is ingesteld en dat de nieuwe instellingen (vinkjes) goed staan. De feestdagentoeslag voor vaste medewerkers in de beveiliging is bijvoorbeeld anders dan die voor oproepkrachten.

Het systeem kan toeslagen berekenen volgens bepaalde regels en waardes, zoals volgens de cao Particuliere Beveiliging, Evenementen en Horecabeveiliging (VBE) of een eigen cao. Dit kun je allemaal zelf instellen in Secusoft. Een echte uitkomst bij beveiligingsopdrachten in de horeca- en evenementenbranche, maar ook voor nachtdiensten! En kom je er niet uit, dan helpt ons support team jou graag bij het instellen hiervan.

Voordelen:

 • Zelf in te stellen toeslagensysteem
 • Automatisch 3 soorten onregelmatigheidstoeslag en 2 soorten feestdagentoeslag
 • Verschuivingstoeslag en overwerktoeslag handmatig toe te kennen per dienst
 • Automatische herkenning van feestdagen
 • Automatische herkenning van vast of oproepcontract
 • Tevens indicatie verschuivingstoeslag mogelijk

Gratis uitproberen

Wil je zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt?

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Alle functies.

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.