Zin in de zomer? Zet dan de klok een uur vooruit!

Zin in de zomer? Zet dan de klok een uur vooruit!

Zin in de zomer? Zet dan de klok een uur vooruit! Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 25 maart 2021

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Komend weekend is het weer zover: dan verzetten we de klok een uur, en gaan we van wintertijd naar de zomertijd. Vergeet jij ook altijd of de wijzers van de klok in de zomer een uur vooruit moeten, of een uur terug? Onthoud dan deze handige ezelsbruggetjes:
- Zin in de zomer? Zet de klok een uur vooruit en je bent weer wat dichterbij!
- In het voorjaar gaat de klok vooruit.

Of je gebruikt Secusoft, dé software voor beveiligers. Met Secusoft vergeet je namelijk niet snel meer dingen, zo attendeert onze slimme software jou er tijdens het inplannen van de dienstroosters op dat de zomertijd binnenkort ingaat.
Ook wanneer je het rooster op je dashboard rond die tijd te zien krijgt, kan het je niet ontgaan, de zomer komt eraan!
Secusoft bevat veel meer van zulke handige herinneringenfuncties.

Waarom zetten we in de zomer de klok een uur vooruit?

Dat doen we om energie te besparen. Wanneer je dag pas later begint, is het eigenlijk zonde van al dat natuurlijke licht dat je had kunnen gebruiken, aangezien de zon in de zomer regelmatig al om half zes in de ochtend opkomt. Daar komt bij dat je 's avonds iets vroeger naar bed gaat, waardoor de kans kleiner is dat je in de avonduren gebruik zult maken van kunstlicht.

Het idee is ontstaan na de oliecrisis van 1976, om energie te besparen. De originele, `echte` tijd, is de tijd die wij in de winter hanteren, dus van 31 oktober 2021 tot 26 maart 2022. De zomerklok is de aangepaste tijd.

Nachtdienst?

Voor jou als beveiliger maakt het wellicht weinig verschil. Draai jij regelmatig nachtdiensten, dan kun je toch echt niet zonder kunstlicht.
Wel is het natuurlijk een fijne meevaller dat de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 april 2021 een uurtje korter duurt, en daarmee jouw nachtdienst waarschijnlijk ook.

Wil jij onze beveiligingssoftware gratis testen?

Wil jij ook genieten van alle voordelen van Secusoft, de complete planning- en rapportagesoftware voor de beveilingsbranche? Met onder andere handige automatische herinneringen, koppelingen tussen verschillende opdrachten/opdrachtgevers, en API-koppelingen voor het berekenen van de reiskosten van je medewerkers? Maak dan een testaccount aan, en probeer onze software twee weken gratis uit. We zijn benieuwd naar je ervaringen!

Ben je tevreden? Dan zetten we jouw testaccount om in een gebruikersaccount, zodat je direct verder kunt gaan waar je was gebleven in Secusoft.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.