Waarom het SSL-certificaat zo belangrijk is

Waarom het SSL-certificaat zo belangrijk is Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
,

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Voor elke nieuwe klant van Secusoft maken wij een eigen domeinnaam aan. Hierbij zit standaard een SSL-certificaat voor een veilige verbinding. Maar waarom is zo'n certificaat eigenlijk nodig?

Verbinding
Telkens wanneer je een website bezoekt, maakt jouw computer verbinding met de server van die betreffende website. Gebeurt dit via een onbeveiligde verbinding, dan kunnen 'packet sniffers', hackers of (andere) kwaadwillenden heel gemakkelijk meekijken en de door jou ingevoerde gegevens inzien of stelen. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wat is SSL?
SSL staat voor Secure Sockets Layer, dit is een versleutelde verbinding (https) tussen jouw computer en de server die je bezoekt. Met een SSL-certificaat is het onmogelijk om van buitenaf te ontcijferen wat er binnen die verbinding gebeurt. De verbinding met een https-website is volledig veilig.

Hoe is SSL-beveiliging te herkennen?
Of een website gebruikmaakt van een SSL-certificaat (tegenwoordig steeds meer de standaard, zonder SSL krijgt de bezoeker een rode not secure-melding) is te zien aan een groen hangslotje, dat wordt weergegeven aan de linkerkant van de adresbalk. Is het hangslotje zichtbaar, dan weet je dat je een website bezoekt via een beveiligde verbinding.

Altijd veilige verbinding bij SecuSoft
Als klant van Secusoft betaal je eenmalig voor het SSL-certificaat. Deze wordt geïnstalleerd op de server van jouw domeinnaam. Hiermee ben je als beveiligingsbedrijf gegarandeerd aan het werk in een beveiligde omgeving. Jouw bedrijf in Secusoft is enkel toegankelijk voor de personen die je zelf een (medewerker-) login geeft.

Gratis testaccount

Wilt u zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt?
Maak een gratis testaccount aan via deze pagina of bel of e-mail ons.
085-1300760
info@secusoft.nl

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Secusoft nieuwste belangrijke updates - Secusoft, dé software voor beveiligers

Secusoft nieuwste belangrijke updates

2 april 2020 - Wij van Secusoft hebben weer nieuwe updates toegevoegd aan onze software om jouw dagelijkse activiteiten beter, makkelijker en sneller te doen verlopen. Lees hier ove... lees verder »

Ondernemer van de maand: AKE Beveiliging in Arnhem - Secusoft, dé software voor beveiligers

Ondernemer van de maand: AKE Beveiliging in Arnhem

19 maart 2020 - Ondanks de huidige sombere tijden van het coronavirus houden wij van Secusoft vast aan onze traditie en kiezen in de voorjaarsmaand maart opnieuw een Ondernemer van ... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.