Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 28 april 2024

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Vandaag, op 28 april 2024, wordt wereldwijd de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk gevierd, dit is een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Beveiligingsbedrijven spelen natuurlijk dag in, dag uit, een essentiële rol in het waarborgen van een veilige werkomgeving voor hun klanten én medewerkers, toch biedt deze dag bij uitstek de kans om je hierin verder te verdiepen. Bijvoorbeeld door te kijken naar je Risico-Inventarisatie en -Evaluatie, ofwel RI&E.

Het omschrijven van mogelijke risico's en deze preventief trachten op te vangen, is cruciaal voor het bevorderen van meer bewustzijn over veiligheid op de werkplek. Maar wat houdt het precies in?

Wat is een RI&E en wat kan ik ermee?

De RI&E is een van de fundamenten van een effectief veiligheidsbeleid op de werkplek. Het opstellen van het document is een zeer belangrijk onderdeel van het arbobeleid, en verplicht voor alle ondernemers met personeel. Wanneer je bezig bent met het behalen van een certificaat, zoals ISO 9001, is je RI&E een document dat jouw onverdeelde aandacht vereist.

Met een zorgvuldig opgestelde RI&E heb je een systematische inventarisatie van alle risico's binnen jouw organisatie die de veiligheid en gezondheid van werknemers in gevaar zouden kunnen brengen. Dit omvat zowel fysieke gevaren zoals struikelgevaar tot aan psychosociale risico's, zoals werkgerelateerde stress en PTSS.

Voor beveiligingsbedrijven is een RI&E van onschatbare waarde. Als organisaties die vaak opereren in dynamische en soms risicovolle omgevingen, is het essentieel om je voortdurend bewust te zijn van potentiële gevaren. Een RI&E stelt je in staat om proactief te handelen, en daarnaast kan het bijdragen de operationele efficiëntie, en het verminderen van kosten op lange termijn. Door potentiële risico's aan te pakken voordat ze tot incidenten leiden, kunnen mogelijke juridische en financiële gevolgen eventueel worden voorkomen.

De RI&E als hoeksteen van veiligheid en gezondheid op het werk
Het doel van de RI&E is tweeledig en dient ter identificatie van:

  1. Potentiële gevaren en risico's op de werkplek
  2. Maatregelen om deze risico's te minimaliseren of te elimineren

Voorbeelden van deze maatregelen zijn bijvoorbeeld:

  • Het implementeren van nieuwe veiligheidsprocedures
  • Het verstrekken van trainingen
  • Het bieden van adequate persoonlijke beschermingsmiddelen

Waar vind je de RI&E van jouw bedrijf?

In Secusoft vind jij de ideale partner om jouw RI&E op te maken, te bewaren en te delen met medewerkers van het bedrijf. Het document bevat informatie die relevant is voor het werken bij jouw bedrijf, en het is belangrijk dat elke medewerker dit zorgvuldig doorneemt. Door middel van een leesbevestiging toont Secusoft jou als werkgever wie het document heeft doorgenomen, en wie dit nog moet doen.

Secusoft: dat is alle planning, facturatie én documentatie van jouw onderneming op één plek
Wil jij meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van Secusoft? Maak vrijblijvend kennis met onze software gedurende een twee weken durend proefabonnement. Dit is kosteloos, je krijgt op deze manier een goede eerste indruk van wat onze software kan.

Wil je verder met Secusoft? Ons support team plant graag een online meeting via Team Viewer om je meer te vertellen over de uitgebreide mogelijkheden van de software, waarbij specifiek wordt ingespeeld op de behoeften van jouw bedrijf. Neem voor jouw verzoek contact op met support@secusoft.nl of bel ons op 085-1300760. Wij zijn tevens bereikbaar via WhatsApp gedurende kantooruren.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Uitbreiding Surveillance combirapport - Secusoft, dé software voor beveiligers

Uitbreiding Surveillance combirapport

2 juli 2024 - De module `Surveillance combirapport` is geschikt voor veiligheidsprofessionals in de mobiele surveillance, die tijdens een dienst meerdere objecten of controles moeten uitvoeren. Secusoft biedt... lees verder »

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk - Secusoft, dé software voor beveiligers

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april 2024 - Vandaag, op 28 april 2024, wordt wereldwijd de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk gevierd, dit is een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Beveiligingsbedrijven... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.