13 augustus is het internationale linkshandigendag

13 augustus is het internationale linkshandigendag

13 augustus is het internationale linkshandigendag Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 13 augustus 2019

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Al sinds 1976 staat de linkshandigendag in teken van even stilstaan bij de honderden ongemakken die linkshandigen in het dagelijks leven ervaren. De meeste zaken die eenvoudig en vanzelfsprekend zijn voor de rechtshandigen, zijn soms ingewikkeld en lastig voor linkshandigen.
Denk hierbij aan:

  • Knippen met een schaar
  • Snijden van gebak en brood
  • Gebruik van de blikopener
  • Strikken van de veters

Ben jij links- of rechtshandig?
Maar ook omgaan met techniek en apparatuur kan voor de linkshandigen soms een echte uitdaging zijn. Apple komt de linkshandige gebruiker tegemoet door de iPhone en iWatch te voorzien van een aantal subtiele mogelijkheden waarmee het iOS besturingssysteem reageert op de manier waarop jij je toestel vasthoudt. Je kunt een keuze maken tussen een rechtse en linkshandige modus. Maar ook de muizen en toetsenborden zijn in de regel ingesteld op een rechtshandige gebruiker. Gelukkig komen er steeds meer artikelen die instelbaar zijn op een linkshandig gebruik, zoals:

  • Computermuizen
  • Toetsenborden
  • Dunschillers
  • Pennen en potloden
  • Scharen
  • Smartwatches
  • Smartphones

Linkshandigen gebruiken evenwichtiger beide hersenhelften
Het is bewezen dat linkshandigen meer en evenwichtiger gebruik maken - in tegenstelling tot rechtshandigen - van hun beide hersenhelften. Dat is fantastisch nieuws voor de linkshandige beveiligers want dit geldt ook voor de werking van het visuele systeem voor het herkennen van gezichten. Als linkshandige beveiligingsbeambte heb je dus een pluspunt want vermoedelijk ben je beter in het herkennen en identificeren van personen dan je rechtshandige collega!
Er zijn naast vele feiten ook vele mythes bekend over linkshandigen. Zo zullen zij intelligenter, creatiever en snellere denkers zijn, maar ook vaker alcoholist zijn. 10-12% van alle mensen zijn linkshandig. Ben je dat zelf ook? Dan zit je in elk geval in goed gezelschap, want de volgende personen hebben het ook:

  • Barack Obama
  • Bill Gates
  • Tom Cruise
  • Albert Einstein
  • Brad Pitt
  • Wolfgang Amadeus Mozart
  • Justin Bieber en Lady Gaga behoren ook tot de club van linkshandigen

Soms wordt linkshandig ten onrechte verbonden aan negatieve eigenschappen. Vaak gaat het om uitdrukkingen die in onze taal verankerd zijn geworden, zoals “twee linker handen”. Dit schijnt overigens te zijn veroorzaakt door het feit dat de meeste mensen rechtshandig zijn en derhalve de grootste invloed hebben op de vorming van de collectieve opinie. Rechts komt het vaakst voor, dus is “normaal” en het beste. Gelukkig weten we zo langzamerhand wel dat een dergelijke bekrompen opinie niet de juiste is.

Secusoft is fijn in gebruik, óó voor linkshandigen

Secusoft planningssoftware discrimineert niet, het maakt geen verschil tussen linkshandige en rechtshandige beveiligers. De werkbare en praktische kwaliteiten van de Secusoft planningssoftware zullen je ondersteunen, of je nu met je linker- of rechterhand werkt. Speciaal ontworpen voor de beveiligingsbranche, Secusoft is eenvoudig in het gebruik, efficiënt en tijdbesparend. De software is intuïtief ingericht, wat inhoudt dat je knoppen vindt op de plek waar je ze kunt verwachten, of je nu rechts- of linkshandig bent.

Met Secusoft heb jij je werkzaamheden goed voor elkaar. Maak vrijblijvend een poefaccount aan en verwerk je planning, rapportages, facturatie, communicatie en nog veel meer in een uiterst streng beveiligde online omgeving. Geen downloads vereist, inclusief gratis gebruik van de Secusoft app én eenvoudig aan te passen aan de grootte en omvang van jouw bedrijf en beveiligingsopdrachten. Mail naar support@secusoft.nl als je vragen hebt over de software.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023!

22 april 2024 - Bij Secusoft zijn we ons zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Wij houden ons bezig met verduurzaming, o.a. door het aantal zakelijke kilometers zoveel mogelijk te minimaliseren. En met... lees verder »

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.