Ondernemer van de maand: BMS Security in Amsterdam

Ondernemer van de maand: BMS Security in Amsterdam

Ondernemer van de maand: BMS Security in Amsterdam Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 30 mei 2020

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Wij van Secusoft B.V. gaan elke maand op zoek naar een opvallende en originele ondernemer in de beveiliging business voor onze Ondernemer van de Maand.
In de mooie maand mei is onze keuze gevallen op BMS Security die zich onderscheidt door creatieve en slimme aanpak waarmee het bedrijf niet alleen de doorlopende dagelijkse uitdagingen aangaat maar ook de moeilijke tijden van het coronavirus doeltreffend bestrijdt.

Wij spreken met de charismatische oprichter/ eigenaar van BMS Security, Bülent Dogan. Na een ruime werkervaring bij de beveiliging op Schiphol waar zijn carrière vanaf het begin een stijgende lijn vertoonde, van regulateur van de stroom bagagewagentjes aan begin tot Security Area Manager de laatste jaren, heeft Bülent gehoor gegeven aan wat hij het liefst doet, namelijk eigen baas en ondernemer te zijn. In 2017 heeft hij zijn dienstbetrekking op Schiphol definitief gedag gezegd en hij heeft zijn bedrijf, BMS Security, opgericht. Vanaf het begin kent zijn bedrijf een stijgende lijn.

“De belangrijkste eigenschap van een ondernemer in de beveiliging en eigenlijk van elke beveiliger", vertelt Bülent, "is het vermogen om situationeel te kunnen handelen. Dit betekent meer dan flexibel te kunnen zijn, dit betekent alle facetten van het moderne beveiligingswerk te kunnen bedienen en ernaar te kunnen handelen. Een goede beveiliger begrijpt dat beveiligingswerk tegenwoordig veel meer is dan de veiligheid te waarborgen, het houdt hospitality in, klantgerichtheid, begrip voor de omgeving en situaties, kortom het is het vermogen tot multitasken en van alle markten thuis zijn."

Beveiligen betekent bij BMS problemen voorkomen, niet veroorzaken. En werken vanuit passie, enthousiasme en overtuiging. Beveiligers die voor het vak kiezen omdat ze ervoor betaald krijgen, horen bij BMS niet thuis.
Met lichte nostalgie denkt Bülent terug aan het verleden, wanneer de bewaking in horeca vertegenwoordigd was door een paar kleerkasten die de kattenkwaad jongeren bij hun oor vastpakten en met een schop onder hun achterste verwijderden en dat was het. Daar kom je tegenwoordig niet ver mee. De mogelijke problemen moeten veel meer opgelost worden met woorden en niet met vuisten. Zelf weet Bülent zich maar een voorval uit zijn loopbaan te herinneren wanneer hij het conflict met vuisten heeft moeten oplossen.

Een startende ondernemer in de beveiligingsbranche heeft volgens Bülent best veel kansen van slagen, wanneer hij sterk achter zijn product staat, zeer communicatief en creatief is ingesteld, respectvol en enthousiast is in omgang met verschillende mensen. Geld verdienen alleen is beslist een verkeerde motivatie.
"Het is en blijft mensenwerk, beveiliging, en uiteindelijk puur afhankelijk van de mens", zegt Bülent.
BMS Security specialiseert zich in bouwplaatsbeveiliging, evenementenbeveiliging, havenbeveiliging, horecabeveiliging, objectbeveiliging, winkelbeveiliging en beveiliging op maat. In deze tijden van het coronavirus staan enkele van deze diensten zwaar onder druk. De omzet van de horecabeveiliging en evenementenbeveiliging is vrijwel weggevallen. "Het komt in deze tijden op je creativiteit en netwerk aan. Het is mogelijk om andere opdrachten binnen te halen, waardoor het leed verzacht wordt."

In zijn loopbaan op Schiphol heeft Bülent vaak meegewerkt aan persoonsbeveiliging van belangrijke kopstukken, presidenten, politici en onze eigen koning Willem Alexander, die toen nog als prins een event bezocht in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Allemaal leuke en interessante tijden, maar Bülent is met zijn eigen bedrijf nu helemaal op zijn plaats en zal daar geen seconde van willen missen. Bij BMS Security werkt momenteel een team van 30 mensen en ze zijn samen een grote, hechte familie.

"Je doet het samen, je kunt met elkaar alles voor elkaar krijgen en het ook leuk en gezellig hebben. Je moet respect hebben voor de mensen waar je mee samenwerkt en voor je klanten. Niemand is bij BMS een personeelsnummer, niemand zal dat ooit waar dan ook, mogen zijn."

BMS Security werkt al een aantal jaren met Secusoft Software voor beveiligers en is daar zeer positief over. Na een lange zoektocht naar passende software was Bülent zelfs zo ver dat hij een special voor BMS Security op maat gemaakt planningsprogramma wilde laten ontwerpen, tot hij Secusoft ontdekte, een planningssoftware voor beveiligers dat aan al zijn wensen voldeed. Hij vindt de zeer uitgebreide mogelijkheden van Secusoft geweldig en het service van de programmeur Leo Hoogma onovertroffen.
"Ik heb een keer Leo per ongeluk midden in de nacht een appje gestuurd met een probleempje en wat schetste mijn verbazing dat Leo binnen een paar minuten reageerde en het probleem heeft opgelost. ik bleef mij verontschuldigen dat ik mij niet realiseerde op welk tijdstip ik appte, maar Leo wuifde dat lachend weg. Kijk, dat noem ik enthousiast en betrokken, geweldig."
Bülent Dogan is overigens recentelijk begonnen om zijn werkactiviteiten met een nieuw project uit te uitbreiden: BMS Suits & Workwear zal binnenkort een webshop openen voor een keuze uit werkkleding en pakken voor de beveiligingsbranche. Bekijk de collectie op:
www.facebook.com/bmsworkwear/

BMS Security, een bedrijf dat zich onderscheidt in filosofie en uitvoering. Een bedrijf geleid door een man die begrijpt welke ingrediënten belangrijk zijn in de hedendaags kookpot van de beveiligings business. Een man, die zijn werknemers ziet als zijn familie en die weet, dat respect voor elkaar een van de belangrijkste onderdelen van het hedendaags maatschappelijk leven zal moeten zijn. Een man die weet dat wat je geeft meestal is wat je terugkrijgt.

Wilt u meer weten over BMS Security? Lees dan op bmssecurity.nl

Meer informatie op: https://bmssecurity.nl/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Beveiliger met dyslexie? Secusoft helpt! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Beveiliger met dyslexie? Secusoft helpt!

8 september 2023 - Kan jij niet snel lezen of schrijven? Vandaag is het Wereldalfabetiseringsdag. Dat is speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Als beveiliger moet je rapportages schrijven.... lees verder »

Mogelijkheden kunststof aan- en afmeldbordje met NFC van Secusoft - Secusoft, dé software voor beveiligers

Mogelijkheden kunststof aan- en afmeldbordje met NFC van Secusoft

4 september 2023 - Wij helpen ondernemers met het stroomlijnen van hun werkzaamheden door middel van praktische en efficiënte software. Daarom ontwikkelden wij Secusoft. Maar we gaan graag nog een stapje verder. Zo... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.