Maar liefst 2 nieuwe ISO certificaten voor Secusoft: ISO 9001 en ISO 27701!

Maar liefst 2 nieuwe ISO certificaten voor Secusoft: ISO 9001 en ISO 27701!

Maar liefst 2 nieuwe ISO certificaten voor Secusoft: ISO 9001 en ISO 27701! Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 19 oktober 2023

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Na maanden van voorbereiding en controles, kunnen wij - met gepaste trots - onze twee nieuwe ISO certificaten met jullie delen; ISO 9001 en ISO 27701. Tezamen met ons reeds behaalde ISO 27001 certificaat maakt dat Secusoft de eerste drievoudig ISO gecertificeerde software in deze branche, een unicum!

Wat zijn ISO certificaten?

ISO staat voor International Organization for Standardization, dit is een internationale organisatie die de standaard opstelt voor het verkrijgen van een kwaliteitscertificaat. Als softwarebedrijf dat actief is in de beveiligingsbranche, vinden wij het erg belangrijk te voldoen aan alle veiligheidseisen die worden gesteld op het gebied van online databeveiliging, privacybescherming en kwaliteitsmanagement.

Waar staan de certificaten ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27701 voor?

Elk certificaat is gericht op een andere kwaliteit. Zo staat het behalen van ISO 9001 certificaat garant voor kwaliteitsmanagement binnen een organisatie. Het richt zich op het vaststellen en uitvoeren van systematische benaderingen, met als doel de kwaliteit van producten en diensten te waarborgen en te verbeteren.
Bekijk ons ISO 9001 certificaat

ISO 27001 is dé internationale norm voor informatiebeveiliging. Het helpt organisaties bij het identificeren van informatiebeveiligingsrisico's en bij het implementeren van beheersmaatregelen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie te waarborgen. Secusoft is in bezit van ISO 27001 sinds 2020.
Bekijk ons ISO 27001 certificaat

ISO 27701 is een uitbreiding van ISO 27001. Deze specifieke norm richt zich op privacymanagement, en helpt organisaties om de bescherming van persoonsgegevens te waarborgen, te voldoen aan privacywetgeving en privacyrisico's te beheren.
Bekijk ons ISO 27701 certificaat

Hoe behaal je een ISO-certificaat?

Vind je het leuk om te lezen wat Secusoft allemaal doet om aan deze strenge internationale kwaliteitseisen te voldoen? We vertellen er graag nog wat meer over! Wist je trouwens dat wij jou als ondernemer ook graag helpen bij het behalen van jouw ISO? Onze software is bij uitstek geschikt door tal van handige functies. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via support@secusoft.nl.

Analyse
Voorafgaand aan het behalen van een ISO-certificaat, is er de analyse van wat er moet gebeuren om aan alle gestelde, strenge eisen te voldoen. Secusoft software hanteert sinds het prille begin zeer strenge veiligheidsnormen. Deze zijn voor normering uitvoerig geanalyseerd en waar nodig aangescherpt, waarna de hernieuwde veiligheidsnorm werd geïmplementeerd in onze dagelijkse werkzaamheden.

Documentatie
Om te voldoen aan de ISO-norm moet er aantoonbaar systematisch volgens strenge eisen worden gewerkt. Door documentatie van alle handelingen aan te leggen, maak je als bedrijf inzichtelijk wat de norm is, hoe deze wordt nageleefd en welke controle hierop is. Deze documenten dienen inzichtelijk te zijn voor de auditeur, dat is de medewerker van ISO die gedurende een aantal dagen alle processen op de werkvloer op de voet volgt om te zien of men werkelijk alle beschreven handelingen - op juiste wijze - uitvoert.

Toepassen maatregelen
Het te allen tijde toepassen van opgestelde maatregelen is een zeer belangrijke eis voor het behalen van het ISO-certificaat. Belangrijk hierbij is dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de regels en werkwijzen, dus dat zij de procedures kennen en naleven.

Audits
Heb je als bedrijf alle gestelde eisen in de dagelijkse werkzaamheden geïmplementeerd, dan is het tijd voor een interne audit. Dit is de eerste controle, wat gaat er goed, en wat kan er beter? Ook dit wordt gedocumenteerd, en er wordt voor elke veiligheidsnorm een controledatum ingesteld waarop opnieuw wordt gekeken of er juist gehandeld is.

Wanneer je tijdens de interne audit aan alle eisen voldoet, wordt de afspraak gemaakt voor de komst van een externe ISO-auditeur. Ook deze zal controleren of alle documenten op orde zijn, of medewerkers hiernaar handelen en hoe de controle hierop wordt uitgevoerd, en wat er wordt gedaan met de uitkomsten. Aangezien dit een precair werkje is, staat hiervoor minimaal 3 dagen, maar vaak heeft deze audit een duur van 5 volledige werkdagen.

Certificering en onderhoud
Zodra de auditeur een positief oordeel geeft, voldoet het bedrijf aantoonbaar aan alle door de ISO gestelde veiligheids- en/of kwaliteitseisen, en kan het ISO-certificaat worden overhandigd. Elk jaar dient de organisatie opnieuw een interne audit te ondergaan, en eens in de drie jaar wordt er opnieuw door een externe auditeur getoetst of de organisatie nog steeds aan de norm voldoet.

Secusoft heeft in de branche een unicum bereikt door drievoudig ISO-gecertificeerd te zijn, en het Secusoft team voelt dan ook gepaste trots, dat de dagelijkse inzet voor het garanderen van een veilige, beschermde werkomgeving, waarbij aandacht voor de klant centraal staat, op deze manier wordt erkend.

Wil jij werken in een drievoudig ISO-gecertificeerde omgeving?

Wil jij kennis maken met Secusoft, of heb je al eens met de software gewerkt en kun je nu je een eigen bedrijf bent gestart niet meer zonder onze planning-, facturatie-, rapportage- en registratiesoftware? Maak vrijblijvend een Secusoftaccount aan en start vandaag nog met werken in onze ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27701 gecertificeerde software.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Maar liefst 2 nieuwe ISO certificaten voor Secusoft: ISO 9001 en ISO 27701! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Maar liefst 2 nieuwe ISO certificaten voor Secusoft: ISO 9001 en ISO 27701!

19 oktober 2023 - Na maanden van voorbereiding en controles, kunnen wij - met gepaste trots - onze twee nieuwe ISO certificaten met jullie delen; ISO 9001 en ISO 27701. Tezamen met ons reeds behaalde ISO 27001... lees verder »

Nieuwe module: Dagrapport - Secusoft, dé software voor beveiligers

Nieuwe module: Dagrapport

5 oktober 2023 - Ben jij ondernemer in de beveiliging of logistiek en wil je graag dat jouw opdrachtgever de rapportages van je medewerkers ontvangt? Dat is met behulp van Secusoft eenvoudig geregeld. Met één druk... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.