Google Authenticator accounts in één keer overzetten naar nieuw toestel

Google Authenticator accounts in één keer overzetten naar nieuw toestel

Google Authenticator accounts in één keer overzetten naar nieuw toestel Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 27 januari 2022

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Gebruik jij Secusoft, dan vind jij veiligheid belangrijk. De kans is dan ook groot dat jij Google 2-stapsverificatie gebruikt om in te loggen in Secusoft. Als je een nieuw mobiel toestel gaat gebruiken is het handig om te weten dat je al jouw Google Authenticator accounts in één keer kunt overzetten vanaf je oude mobiele telefoon. In dit blogbericht vertellen wij hier meer over, en leggen we uit wat tweestapsverificatie precies betekent voor de veiligheid van jouw bedrijf.

Wat is tweestapsverificatie (2FA)?

Toegang is het toverwoord. Heb je toegang tot gegevens, dan ben je een baas. Access is key, wordt er ook wel gezegd. Daarom zorg je ervoor dat alleen diegene toegang krijgt, die toegang mag hebben. Met andere woorden: je geeft om de beveiliging van jouw account. Je wilt immers niet dat de verkeerde met jouw gegevens aan de haal gaat.

Je hebt jouw:

  • Klantgegevens
  • Personeelsgegevens
  • Bedrijfsgegevens

opgeslagen in Secusoft. Dat vraagt om de nodige beveiliging. En in het geval van een beveiligingsbedrijf, zelfs om extra goede beveiliging.
Wij houden ons aan onze kant die verantwoordelijkheid. Wij slaan gegevens op in een extreem beveiligde omgeving, en zijn daarvoor ISO 27001-gecertificeerd. Jij dient aan jouw kant ook te zorgen voor de nodige beveiligingsmaatregelen. Zoals het geheim houden van je wachtwoord, en optioneel het gebruiken van een tweestapsverificator, zoals Google Authenticator. Daarbij zijn er niet één, maar twee verificatiemethoden om in jouw account te komen. Je typt niet alleen je wachtwoord in, maar ook een `geheime code`. Die ontvang je op je mobiel, en wordt elke 30 seconden ververst.

Accounts overzetten
Wij begrijpen dat jij misschien niet alleen de tweestapsverificatie gebruikt voor Secusoft. Wellicht ook voor je boekhoudsysteem, websitebeheer of andere privacygevoelige online zaken. Het is daardoor goed mogelijk dat jij meerdere accounts aan je Google Authenticator app hebt gekoppeld. Wanneer je een nieuwe telefoon krijgt, is het gelukkig niet nodig dat je voor elk account opnieuw inlogt, je oude mobiele apparaat `verwijdert`, en elk account opnieuw koppelt door de QR-code op je scherm met je nieuwe toestel te scannen. Je kunt al jouw accounts eenvoudig in één keer overzetten.

Dat doe je zo:

  • Open Google Authenticator op je oude toestel
  • Tik op Accounts exporteren, je krijgt nu een QR-code te zien
  • Open Google Authenticator op je nieuwe toestel
  • Tik op Accounts importeren en scan de QR-code van je oude telefoon
  • Klaar! Je accounts zijn overgezet.

De app is op je oude mobiele toestel nog wel te gebruiken. Wij adviseren dan ook de app van je oude telefoon te verwijderen als je deze niet meer gebruikt.

Veilige dataopslag heeft onze prioriteit

De bescherming van jouw klant-, personeels- en bedrijfsgegevens heeft, naast het aanbieden van tal van efficiënte en praktische functies, onze hoogste prioriteit. Wij zullen er daarom altijd alles aan blijven doen om jouw gegevens goed te beschermen. Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste Secusoftupdates en vind je het leuk om als eerste onze nieuwste blogs te lezen? Volg ons dan ook op Facebook, en abonneer je op ons YouTubekanaal voor beeldende instructievideo's over hoe je Secusoft in de praktijk gebruikt.

Bij vragen staat ons Secusoft support team voor je klaar. Wij zijn te bereiken per telefoon of via support@secusoft.nl.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Maar liefst 2 nieuwe ISO certificaten voor Secusoft: ISO 9001 en ISO 27701! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Maar liefst 2 nieuwe ISO certificaten voor Secusoft: ISO 9001 en ISO 27701!

19 oktober 2023 - Na maanden van voorbereiding en controles, kunnen wij - met gepaste trots - onze twee nieuwe ISO certificaten met jullie delen; ISO 9001 en ISO 27701. Tezamen met ons reeds behaalde ISO 27001... lees verder »

Nieuwe module: Dagrapport - Secusoft, dé software voor beveiligers

Nieuwe module: Dagrapport

5 oktober 2023 - Ben jij ondernemer in de beveiliging of logistiek en wil je graag dat jouw opdrachtgever de rapportages van je medewerkers ontvangt? Dat is met behulp van Secusoft eenvoudig geregeld. Met één druk... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.