Google Authenticator accounts in één keer overzetten naar nieuw toestel

Google Authenticator accounts in één keer overzetten naar nieuw toestel

Google Authenticator accounts in één keer overzetten naar nieuw toestel Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 27 januari 2022

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Gebruik jij Secusoft, dan vind jij veiligheid belangrijk. De kans is dan ook groot dat jij Google 2-stapsverificatie gebruikt om in te loggen in Secusoft. Als je een nieuw mobiel toestel gaat gebruiken is het handig om te weten dat je al jouw Google Authenticator accounts in één keer kunt overzetten vanaf je oude mobiele telefoon. In dit blogbericht vertellen wij hier meer over, en leggen we uit wat tweestapsverificatie precies betekent voor de veiligheid van jouw bedrijf.

Wat is tweestapsverificatie (2FA)?

Toegang is het toverwoord. Heb je toegang tot gegevens, dan ben je een baas. Access is key, wordt er ook wel gezegd. Daarom zorg je ervoor dat alleen diegene toegang krijgt, die toegang mag hebben. Met andere woorden: je geeft om de beveiliging van jouw account. Je wilt immers niet dat de verkeerde met jouw gegevens aan de haal gaat.

Je hebt jouw:

  • Klantgegevens
  • Personeelsgegevens
  • Bedrijfsgegevens

opgeslagen in Secusoft. Dat vraagt om de nodige beveiliging. En in het geval van een beveiligingsbedrijf, zelfs om extra goede beveiliging.
Wij houden ons aan onze kant die verantwoordelijkheid. Wij slaan gegevens op in een extreem beveiligde omgeving, en zijn daarvoor ISO 27001-gecertificeerd. Jij dient aan jouw kant ook te zorgen voor de nodige beveiligingsmaatregelen. Zoals het geheim houden van je wachtwoord, en optioneel het gebruiken van een tweestapsverificator, zoals Google Authenticator. Daarbij zijn er niet één, maar twee verificatiemethoden om in jouw account te komen. Je typt niet alleen je wachtwoord in, maar ook een `geheime code`. Die ontvang je op je mobiel, en wordt elke 30 seconden ververst.

Accounts overzetten
Wij begrijpen dat jij misschien niet alleen de tweestapsverificatie gebruikt voor Secusoft. Wellicht ook voor je boekhoudsysteem, websitebeheer of andere privacygevoelige online zaken. Het is daardoor goed mogelijk dat jij meerdere accounts aan je Google Authenticator app hebt gekoppeld. Wanneer je een nieuwe telefoon krijgt, is het gelukkig niet nodig dat je voor elk account opnieuw inlogt, je oude mobiele apparaat `verwijdert`, en elk account opnieuw koppelt door de QR-code op je scherm met je nieuwe toestel te scannen. Je kunt al jouw accounts eenvoudig in één keer overzetten.

Dat doe je zo:

  • Open Google Authenticator op je oude toestel
  • Tik op Accounts exporteren, je krijgt nu een QR-code te zien
  • Open Google Authenticator op je nieuwe toestel
  • Tik op Accounts importeren en scan de QR-code van je oude telefoon
  • Klaar! Je accounts zijn overgezet.

De app is op je oude mobiele toestel nog wel te gebruiken. Wij adviseren dan ook de app van je oude telefoon te verwijderen als je deze niet meer gebruikt.

Veilige dataopslag heeft onze prioriteit

De bescherming van jouw klant-, personeels- en bedrijfsgegevens heeft, naast het aanbieden van tal van efficiënte en praktische functies, onze hoogste prioriteit. Wij zullen er daarom altijd alles aan blijven doen om jouw gegevens goed te beschermen. Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste Secusoftupdates en vind je het leuk om als eerste onze nieuwste blogs te lezen? Volg ons dan ook op Facebook, en abonneer je op ons YouTubekanaal voor beeldende instructievideo's over hoe je Secusoft in de praktijk gebruikt.

Bij vragen staat ons Secusoft support team voor je klaar. Wij zijn te bereiken per telefoon of via support@secusoft.nl.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk - Secusoft, dé software voor beveiligers

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april 2024 - Vandaag, op 28 april 2024, wordt wereldwijd de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk gevierd, dit is een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Beveiligingsbedrijven... lees verder »

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023!

22 april 2024 - Bij Secusoft zijn we ons zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Wij houden ons bezig met verduurzaming, o.a. door het aantal zakelijke kilometers zoveel mogelijk te minimaliseren. En met... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.