BOA Bond pleit voor duidelijkheid en training

BOA Bond pleit voor duidelijkheid en training SecuSoft Software Beveiligingsbedrijven

De Nederlandse BOA Bond is een petitie gestart waarin wordt verzocht om meer praktijkgerichte training voor alle buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's). Daarnaast wil zij meer duidelijkheid over wat een BOA kan en mag. In twee dagen tijd is de petitie al bijna 250 keer ondertekend.

De Nederlandse Boa Bond (NBB) weet als geen ander wat het werk van buitengewoon opsporingsambtenaren in het publieke domein met zich meebrengt. De NBB is voor veel BOA’s dan ook dé deskundige en ervaren onderhandelaar op het gebied van beloning, uitrusting, scholing en training.

Aanleiding van deze petitie
De petitie is opgezet na constatering van het feit dat BOA's middelen missen om zichzelf en anderen te beschermen, maar ook omdat het voor burgers niet erg duidelijk is wat een BOA mag en kan.
Ook voor BOA's zelf is dit niet duidelijk, wat natuurlijk een kwalijke zaak is. Want hoe kun je als gemeentelijk handhaver, parkeercontroleur, boswachter, milieuambtenaar, conducteur of sociaal rechercheur de wet handhaven, als je niet precies weet wat je exact mag en kan om dat te doen?

Met deze handtekeningenactie pleit de BOA Bond er tevens voor dat de samenwerking met de politie beter wordt en dat opleidingen en examens passend moeten zijn bij de taken in het domein waarin de BOA werkt.

Het verzoek
Buitengewoon opsporingsambtenaren verzoeken nu om voldoende praktijkgerichte training en opleidingen voor huidige en toekomstige functies van de BOA's. Daarnaast willen zij specifieke afspraken over arbeidsvoorwaarden.

Wilt u ook meer duidelijkheid en training voor de Nederlandse BOA's? Klim dan in uw digitale pen en onderteken de petitie hier. Dat kan nog tot 12 oktober 2018.

Volg SecuSoft op Facebook en je bent als eerste op de hoogte van branchegerelateerd nieuws!

Gratis testaccount

Wilt u zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt?
Maak een gratis testaccount aan via deze pagina of bel of e-mail ons.
085-1300760
info@secusoft.nl

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Welkom bij SecuSoft: Libertas Security & Research Ureterp! - SecuSoft Software Beveiligingsbedrijven

Welkom bij SecuSoft: Libertas Security & Research Ureterp!

Welkom bij SecuSoft: Libertas Security & ResearchUreterp! Opnieuw hebben wij van SecuSoft online backoffice systeem een nieuwe klant mogen verwelkomen. Beveiligingsbedrijf Libertas uit Ureterp is ... lees verder »

Het ND Nummer (Nederlandse Dienstnummer) - SecuSoft Software Beveiligingsbedrijven

Het ND Nummer (Nederlandse Dienstnummer)

Het is niet voor iedereen weggelegd om een beveiligingsbedrijf of een recherchebureau te beginnen. In Nederland moet elk beveiligingsbedrijf beschikken over een vergunning die afgegeven is door het Mi... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.