BOA Bond pleit voor duidelijkheid en training

BOA Bond pleit voor duidelijkheid en training

BOA Bond pleit voor duidelijkheid en training Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 12 juni 2018

E-mail Leo Hoogma Linkedin

De Nederlandse BOA Bond is een petitie gestart waarin wordt verzocht om meer praktijkgerichte training voor alle buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's). Daarnaast wil zij meer duidelijkheid over wat een BOA kan en mag. In twee dagen tijd is de petitie al bijna 250 keer ondertekend.

De Nederlandse Boa Bond (NBB) weet als geen ander wat het werk van buitengewoon opsporingsambtenaren in het publieke domein met zich meebrengt. De NBB is voor veel BOA’s dan ook dé deskundige en ervaren onderhandelaar op het gebied van beloning, uitrusting, scholing en training.

Aanleiding van deze petitie
De petitie is opgezet na constatering van het feit dat BOA's middelen missen om zichzelf en anderen te beschermen, maar ook omdat het voor burgers niet erg duidelijk is wat een BOA mag en kan.
Ook voor BOA's zelf is dit niet duidelijk, wat natuurlijk een kwalijke zaak is. Want hoe kun je als gemeentelijk handhaver, parkeercontroleur, boswachter, milieuambtenaar, conducteur of sociaal rechercheur de wet handhaven, als je niet precies weet wat je exact mag en kan om dat te doen?

Met deze handtekeningenactie pleit de BOA Bond er tevens voor dat de samenwerking met de politie beter wordt en dat opleidingen en examens passend moeten zijn bij de taken in het domein waarin de BOA werkt.

Het verzoek
Buitengewoon opsporingsambtenaren verzoeken nu om voldoende praktijkgerichte training en opleidingen voor huidige en toekomstige functies van de BOA's. Daarnaast willen zij specifieke afspraken over arbeidsvoorwaarden.

Wilt u ook meer duidelijkheid en training voor de Nederlandse BOA's? Klim dan in uw digitale pen en onderteken de petitie hier. Dat kan nog tot 12 oktober 2018.

Volg SecuSoft op Facebook en je bent als eerste op de hoogte van branchegerelateerd nieuws!

Gratis uitproberen

Wil jij zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt?

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk - Secusoft, dé software voor beveiligers

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april 2024 - Vandaag, op 28 april 2024, wordt wereldwijd de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk gevierd, dit is een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Beveiligingsbedrijven... lees verder »

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023!

22 april 2024 - Bij Secusoft zijn we ons zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Wij houden ons bezig met verduurzaming, o.a. door het aantal zakelijke kilometers zoveel mogelijk te minimaliseren. En met... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.