Alex Konstantino Bro, een beveiliger in hart en nieren.

Alex Konstantino Bro, een beveiliger in hart en nieren.

Alex Konstantino Bro, een beveiliger in hart en nieren. Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 12 september 2019

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Elke maand zal het team van Secusoft één van de beveiligingsbedrijven die gebruik maken van Secusoft planningssysteem extra extra onder de aandacht brengen.

Als eerste is aan het woord Alex Konstantino Bro, geboren in het betoverende landschap van warmbloedig Georgië, nu in Nederland werkzaam als directeur eigenaar van het beveiligingsbedrijf Bro Security & Services BV.
Het bedrijf heeft als tweede naam “solution partner” en dat is precies wat Alex Konstantino Bro wil zijn voor zijn klanten. Persoonlijk en direct contact, korte lijnen, 24-7 bereikbaarheid en goede communicatie maken van het bedrijf de meest betrouwbare beveiliging specialisten voor elke situatie.

Bro Security & Services BV is sinds kort klant van Secusoft planning software voor beveiligers. Alex Konstantino is erg tevreden met Secusoft:
“Het systeem is overzichtelijk, compleet en eenvoudig in gebruik, de app een prima functionele uitbreiding. De service bij Secusoft is geweldig,het contact snel en direct, oplossingsgericht zonder wachttijden, precies zoals ik het graag heb. Wij zijn er zeer tevreden mee en kunnen het onze collega’s van harte aanbevelen”.

De ontspannen, alerte en goedgehumeurde Alex Konstantino geeft advies aan elke collega beveiliger die rondloopt met het idee om een eigen bedrijf te starten:
”Zorg eerst voor voldoende ervaring in de branche, dat is echt het allerbelangrijkste. Ik heb eerst 17 jaar lang gewerkt in alle facetten van de beveiliging, van High Risk beveiliging op Schiphol tot functies als receptiemedewerker tot portier en waardetransport beveiliger. Niets wat beveiliging betreft is mij vreemd. Soms starten jonge beveiligers na ongeveer 1 jaar ervaring in de branche te hebben opgedaan al een eigen bedrijf. Dat is te kort. Dan ben je gewoon niet klaar om op alle voorkomende situaties adequaat te kunnen reageren. Zoveel mogelijk zelf meemaken, eerst een ruime ervaring opbouwen, dat is onmisbaar om van je bedrijf een succes te maken”.

Bro Security & Services BV biedt expertise aan op het gebied van toegangscontrole en crowdmanagement. Het bedrijf verzorgt security hosts bij diverse evenementen maar ook beveiligers voor visitatie, fouilleren, preventief toezicht, brandwacht en hondenbrigade.

“De sterkste kant van mijn bedrijf”, vertelt Alex Konstantino, “is gelegen in het directe contact met de klant, altijd klaar staan voor de klant en altijd zelf meewerken en aanwezig zijn bij een opdracht. Kort geleden zei iemand tegen mij, een goede ondernemer werkt niet mee in zijn bedrijf. Fout, mijn vriend, zei ik tegen de man. Een goede ondernemer werkt altijd mee in zijn bedrijf, is zichtbaar voor de klant en is altijd aanwezig voor zijn medewerkers. Een onzichtbare baas ergens hoog in een ivoren toren, daar geloof ik niet in”.

Op de vraag wat is het leukste aan de beveiligingswerk, geeft Alex Konstantino een antwoord zonder lang na te denken:
“Het afwisselende, elke dag is anders. Mensen zeggen soms: ik wil een baan waar ik fluitend naar mijn werk ga. Nou, zo’n baan is er niet, niemand gaat elke dag fluitend naar zijn werk. Het geluk wat je kunt ervaren in je dagelijks werk, bestaat uit gelukkige momenten, interessante, afwisselende situaties, met elke dag nieuwe ontmoetingen met nieuwe mensen en spannende situaties. Elke baan wordt op een gegeven moment een beetje een routine, in de beveiliging maak je nog het meest wisselende situaties mee. Het meest uitdagende is beveiliging op Schiphol, daar is het geen minuut hetzelfde”.

De beveiligingsbranche is een branche met risico’s. Daar kies je, volgens Alex Konstantino, bewust voor:
“Als beveiliger moet je sterk in je schoenen staan. Het gaat om signaleren en alarmeren. Elke beveiliger wordt zorgvuldig getraind op het zogenaamde Oh No effect, dus niet in paniek raken, de situatie rustig overzien en de juiste maatregelen treffen. Altijd het overwicht weten te behouden. Je kiest bij deze baan bewust voor een zekere risico gehalte, dus je moet dan ook overeind kunnen blijven in stressvolle situaties”.

Alex Konstantino Bro, een man met een missie wat betreft de veiligheid van mensen, goederen en processen. Een temperamentvolle, vriendelijke en opgeruimde man. Een man met een bedrijf dat onze wereld een stuk veiliger en leuker maakt om in te leven. En dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Meer informatie op: https://brosecurityenservices.com/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.