13 januari - Internationale Dag van het AMBER Alert

13 januari - Internationale Dag van het AMBER Alert

13 januari - Internationale Dag van het AMBER Alert Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 13 januari 2020

E-mail Leo Hoogma Linkedin

AMBER Alert - landelijk alarm voor vermiste kinderen.

AMBER Alert is een landelijk waarschuwingsbericht om ontvoerde of vermiste kinderen terug te vinden, opgericht op 11 november 2008. De grondlegger is Frank Hoen, een van de eerste Internet ondernemers in Nederland. Hij heeft als student het verdwijnen van Tanja Groen, een meisje dat na een ontgroeningsfeestje in Maastricht verdween, meegemaakt en mogelijk lag die ervaring aan de basis van het oprichten van AMBER Alert. Het systeem is tot stand gekomen in samenwerking met politieman Carlo Schippers, een door de FBI opgeleide Nederlandse profiler en expert op gebied van vermissingen.

AMBER Alert heeft twee mogelijkheden of beter gezegd twee gradaties:

Wanneer de politie zich ernstig zorgen maakt om het welzijn van een vermist kind maar zonder concrete dreiging van levensgevaar, wordt een Vermist Kind Alert uitgestuurd waarin regionaal extra aandacht wordt gevraagd voor het vermiste kind.
De burgers worden zo in de gelegenheid gesteld om bijzonder goed op te letten en zo nodig in actie te komen.

Wanneer er daadwerkelijk sprake is van een concreet levensgevaar, wordt er een AMBER Alert uitgestuurd.

Sinds 2008 is er 1009 keer een beroep gedaan op AMBER Alert, in 984 gevallen ging het om een Vermist Kind Alert en in 25 gevallen ging het om een AMBER Alert. In 94% van de gevallen zijn de kinderen gevonden.

AMBER Alert heeft een enorm bereik onder de Nederlanders. Maar liefst 95% van de bevolking weet wat AMBER Alert is. Mede door het supersnel verspreiden van bericht door de sociale media bereikt een AMBER Alert 89% van alle Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Kindermisdaad vindt plaats overal in de wereld. Ook AMBER Alert gaat verder dan de grenzen van Nederland. Dankzij de medewerking van de buitenlandse partners van de landelijke organisatie worden de gegevens van vermiste of in gevaar verkerende kinderen ook razendsnel in het buitenland verspreid.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Wat is de meest gestelde vraag aan het Secusoft support team? - Secusoft, dé software voor beveiligers

Wat is de meest gestelde vraag aan het Secusoft support team?

10 maart 2023 - Secusoft is dé software voor je planning, facturatie, rapportage en verwerking klant- en personeelsgegevens. Met Secusoft werk jij in een streng beveiligde, ISO 27001-gecertificeerde omgeving. Bij... lees verder »

Handige roosterupdates voor planners! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Handige roosterupdates voor planners!

2 februari 2023 - We hebben weer 2 mooie updates voor het rooster te melden. Namelijk nieuwe, compacte lay-outs en de mogelijkheid tot het verslepen van diensten! We vertellen je er graag meer over, dan weet je gelijk... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.