Wat is het nut van een g-rekening?

Wat is het nut van een g-rekening?

Wat is het nut van een g-rekening? Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 2 januari 2018

E-mail Leo Hoogma Linkedin

De trend dat beveiligingsbedrijven samenwerken zal naar verwachting nog wel even aanhouden en mogelijk verder geïntensiveerd worden. Tijd om je eens te verdiepen in het begrip dat g-rekening heet. Wanneer een hoofdaannemer van een grote beveiligingsklus jouw personeel wil `inlenen`, kan deze je namelijk verzoeken zo'n rekening te openen. Waarom is dat? En is het verstandig alvast een g-rekening te openen, voor het geval dat?

Wat is een g-rekening?
Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee enkel loonheffingen en/of btw aan de Belastingdienst betaald kunnen worden. Een inlener heeft hier baat bij, omdat hij verantwoordelijk gehouden wordt voor deze heffingen, die jij als werkgever voor je personeel moet betalen. Doe je dat niet, dan wordt de inlener dus - nogmaals - voor dit bedrag aangeslagen door de Belastingdienst.

Risicobeperking
Op een g-rekening stort de inlener het geschatte bedrag aan loonheffingen/btw (meestal zo'n 30% van het factuurbedrag), voor het geval jij als onderaannemer nalaat dit aan de Belastingdienst te betalen. Bijvoorbeeld uit onwil, of als gevolg van een faillissement. Het geeft de inlener zekerheid dat de fiscale aanslag voor loonheffingen/btw voldaan wordt.

Wachten of nu één openen?
Als je een g-rekening hebt, ben je hiermee alvast in het voordeel ten opzichte van onderaannemers die dat niet hebben. Jij biedt namelijk een extra stukje zekerheid en dat kan soms net het verschil maken tussen het inlenen van jouw personeel, of dat van een ander beveiligingsbedrijf. Ga voor het aanvragen van een g-rekening naar de website van de Belastingdienst.

Gratis uitproberen

Wil jij zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt?

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.