Wat is het nut van een g-rekening?

Wat is het nut van een g-rekening?

Wat is het nut van een g-rekening? Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 2 januari 2018

E-mail Leo Hoogma Linkedin

De trend dat beveiligingsbedrijven samenwerken zal naar verwachting nog wel even aanhouden en mogelijk verder geïntensiveerd worden. Tijd om u eens te verdiepen in het begrip dat g-rekening heet. Wanneer een hoofdaannemer van een grote beveiligingsklus jouw personeel wil 'inlenen', kan deze u namelijk verzoeken zo'n rekening te openen. Waarom is dat? En is het verstandig alvast een g-rekening te openen, voor het geval dat?

Wat is een g-rekening?
Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee enkel loonheffingen en/of btw aan de Belastingdienst betaald kunnen worden. Een inlener heeft hier baat bij, omdat hij verantwoordelijk gehouden wordt voor deze heffingen, die u als werkgever voor uw personeel moet betalen. Doet u dat niet, dan wordt de inlener dus -nogmaals- voor dit bedrag aangeslagen door de Belastingdienst.

Risicobeperking
Op een g-rekening stort de inlener het geschatte bedrag aan loonheffingen/btw (meestal zo'n 30% van het factuurbedrag), voor het geval u het als onderaannemer nalaat dit aan de Belastingdienst te betalen. Bijvoorbeeld uit onwil, of als gevolg van een faillissement. Het geeft de inlener zekerheid dat de fiscale aanslag voor loonheffingen/btw voldaan wordt.

Wachten of nu één openen?
Als u een g-rekening heeft, bent u hiermee in het voordeel ten opzichte van onderaannemers die dat niet hebben. U biedt namelijk een extra stukje zekerheid en dat kan soms net het verschil maken tussen het inlenen van uw personeel, of dat van een ander beveiligingsbedrijf. Ga voor het aanvragen van een g-rekening naar de website van de Belastingdienst.

Gratis uitproberen

Wil jij zelf eens zien hoe ons online softwarepakket werkt?

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.