Waar wordt NFC voor gebruikt?

Waar wordt NFC voor gebruikt?

Waar wordt NFC voor gebruikt? Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 2 juni 2022

E-mail Leo Hoogma Linkedin

NFC is een efficiënte manier om snel en eenvoudig data over te brengen via een korte afstand. Dit kan alleen wanneer beide apparaten dicht bij elkaar in de buurt zijn, NFC staat dan ook voor Near Field Communication. Waar wordt deze manier van data-overdracht allemaal voor gebruikt?

Welke toepassingen zijn er mogelijk met NFC?

Een NFC-chip zit standaard in je mobiele telefoon, en dit biedt vele mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel contactloos betalen bij winkels, bezinepompen en in het openbaar vervoer. Dat werkt zo: De chip in jouw telefoon maakt contact met de chip in het betaalapparaat, en dankzij de koppeling in jouw toestel met je betaalapp, kan er direct worden betaald. Bedragen onder de € 25,- vereisen meestal geen pincode, zo kan je handig en snel weer verder op pad!

NFC-tags in badges en sleutelkaarten voor toegang tot een specifieke ruimte
Door je sleutelkaart, welke is voorzien van een NFC-tag, dicht tegen de lezer aan te houden, kun je deuren openen en jezelf toegang verschaffen tot een gebouw, hotelkamer of andere specifieke ruimte, zoals een lift of conference room.

Ook het delen van bestanden wordt eenvoudig met behulp van NFC. Geen gedoe met draadjes of meldingen als `bestand te groot om te mailen`, met behulp van near field communication is het delen van foto's en andere bijlagen zó gepiept.

Secusoft biedt diverse functies met NFC voor een vlekkeloze tijdregistratie en checkpointregistratie

Met de registratiesoftware Secusoft kun je op diverse wijzen gebruik maken van NFC-chips. Zo wordt aan- en afmelden op locatie een stuk eenvoudiger met behulp van onze aanmeld- en afmeldborden, aangezien deze zijn voorzien van NFC-tags. De medewerker hoeft enkel de telefoon voor de juiste tag te houden, en aanvang of einde wordt geregistreerd. De eigenaar van het beveiligingsbedrijf ziet vervolgens alle registraties die zijn uitgevoerd in het Secusoft NFC-overzicht. Hieraan worden datum, tijdstip en gps-locatie toegevoegd.

Ook bij controlerondes biedt NFC een heldere manier van communiceren richting opdrachtgever, waarmee je aantoont dat afgesproken controlepunten, of checkpoints, zijn aangedaan. Het voorkomt onduidelijkheid, de welles-nietes gesprekjes, omdat je te allen tijde kunt aantonen waar je bent geweest. Door het ophangen van NFC-controletags op strategische punten, kan worden aangetoond dat de beveiliger op locatie is geweest tijdens zijn of haar controleronde.

Wil jij weten wat Secusoft voor jou kan betekenen op het gebied van efficiëntie en NFC-registraties? Neem vrijblijvend contact op met het Secusoft support team of maak een proefaccount aan via onderstaande button.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.