Ook qua energievoorziening laten wij niets aan toeval over

Ook qua energievoorziening laten wij niets aan toeval over

Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 8 december 2022

E-mail Leo Hoogma Linkedin

We denken graag vooruit. Daarom ondernemen wij bij Secusoft sinds jaar en dag energiebewust, en zorgen wij ervoor dat onze investeringen en uitbreidingen op duurzame wijze gebeuren. En nu er steeds meer bekendheid komt over - de beperkingen van - de capaciteit van het energienet in Nederland, willen wij wederom niets aan het toeval overlaten.

Stijging aanvoer en afname stroom in Nederland
Het elektriciteitsnet in Nederland is oorspronkelijk gebouwd voor een bepaalde hoeveelheid toevoer, en een bepaalde afnamehoeveelheid elektriciteit. Maar de laatste decennia zijn de kaarten op rigoureuze wijze opnieuw geschud wat betreft de aanvoer en afname van stroom, en vertoont het huidige elektriciteitsnet vandaag de dag beperkingen. Zo schieten in regio's waar van oorsprong minder belasting van het net was, de zonneparken als paddenstoelen uit de grond. Daarbij hebben inmiddels vele mensen zonnepanelen op daken van huizen en gebouwen laten plaatsen. Over een explosieve aanlevering van stroom gesproken!

Aan de andere kant is ook de afname van elektriciteit vele malen hoger geworden. Wij noemen onder andere de groei van het aantal inwoners, maar ook de alsmaar stijgende gasprijzen, wat maakt dat men ook meer energie verbruikt. Mensen kiezen immers liever voor een straalkacheltje om hen warm te houden tijdens de koude wintermaanden, dan voor verwarming op gas. Op deze kaart kun je zowel de toevoer als afname van stroom zien, waarbij je direct een goed, niet al te fraai, beeld krijgt van de capaciteit van het elektriciteitsnet in Nederland.

Zonnepanelen en accu's

Bij Secusoft willen wij ervoor zorgen dat er altijd kan worden doorgewerkt, ook wanneer het elektriciteitsnet er onverhoopt een keer mee uitscheidt, wanneer het de vraag en toelevering van stroom niet meer aan kan. Dit is een reëel scenario in Nederland. Daarom zijn wij gaan kijken hoe wij off-grid kunnen opereren, en zo kwamen wij uit bij een ESS, ofwel Energy Storage System.

Wij kozen voor een energiesysteem met batterijopslag van Victron Energy. Inmiddels zijn onze zonnepanelen aangesloten op accu's, en hebben wij ervoor gezorgd dat het gehele kantoor zoveel mogelijk op zonne-energie werkt. Dus van computers en beeldschermen (en dat zijn er nogal wat) tot verlichting, de camera's, het beveiligingssysteem, en natuurlijk ook het koffiezetapparaat; alles werkt op duurzaam opgewekte stroom. Bekijk ook eens onze informatieve video waarin wij je een uitgebreid kijkje in de keuken van ons energiesysteem, inclusief alle technische specificaties van ons ESS, geven.

Wij hebben deze netonafhankelijke stroomvoorziening grotendeels zelf aangelegd, maar niet zonder hulp van een expert op dit gebied. Stroomwinkel.nl, en dan vooral medewerker Frank Gorissen, heeft ons enorm goed geholpen bij het beantwoorden van onze hulpvragen. Zij schreven ook een mooi klantenverhaal over Secusoft, dat we graag met je willen delen. Je leest het hier.

Wij willen doorwerken, jij toch ook?
Ons primaire doel is jou de support te kunnen blijven geven, die je van ons gewend bent. Daarnaast willen wij dat het Secusoft development team kan doorwerken aan nieuwe uitbreidingen en verfijningen van onze software. Natuurlijk staan de fysieke servers waarop Secusoft draait, en waar jouw gegevens worden opgeslagen, niet hier `in de bezemkast`.

Deze dubbele servers bevinden zich in extreem goed beveiligde datacentres in Nederland, waar tal van voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om de servers te allen tijde van stroom te blijven voorzien. En ondertussen zorgen wij op kantoor ervoor dat alles blijft werken zoals je van ons mag verwachten. Dus ook wanneer er onverhoopt een stroomonderbreking plaats zou vinden, omdat de infrastructuur van het stroomnet niet toereikend blijkt, zoals wanneer je geen zonne-energie kunt terugleveren op een warme dag, omdat het net overvol is.

Een bijkomend voordeel van deze zelfvoorzienendheid is dat we hiermee geen co2-footprint meer hebben. Anders gezegd: Het kantoor van Secusoft is energieneutraal!

Test Secusoft gratis zelf

Wil jij ook gebruik maken van de vele voordelen van Secusoft? Test onze software twee weken gratis uit, alvorens je besluit of je verder gaat met onze software. Maak een gratis proefaccount aan via de website, en oordeel zelf.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

  • Ook qua energievoorziening laten wij niets aan toeval over Secusoft, dé software voor beveiligers
Beveiliger met dyslexie? Secusoft helpt! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Beveiliger met dyslexie? Secusoft helpt!

8 september 2023 - Kan jij niet snel lezen of schrijven? Vandaag is het Wereldalfabetiseringsdag. Dat is speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Als beveiliger moet je rapportages schrijven.... lees verder »

Mogelijkheden kunststof aan- en afmeldbordje met NFC van Secusoft - Secusoft, dé software voor beveiligers

Mogelijkheden kunststof aan- en afmeldbordje met NFC van Secusoft

4 september 2023 - Wij helpen ondernemers met het stroomlijnen van hun werkzaamheden door middel van praktische en efficiënte software. Daarom ontwikkelden wij Secusoft. Maar we gaan graag nog een stapje verder. Zo... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.