Ondernemer van de maand augustus: W817 Group in Tiel

Ondernemer van de maand augustus: W817 Group in Tiel

Ondernemer van de maand augustus: W817 Group in Tiel Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 24 augustus 2020

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Zoals elke maand, ook in augustus kiest Secusoft B.V. een van onze klanten in de beveiligingssector als Ondernemer van de maand.
In de superhete vakantiemaand augustus hebben we besloten om een heel bijzonder bedrijf in het zonnetje te zetten: W817Group B.V. in Tiel.
Een niet alledaags bedrijf dat Security diensten combineert met Finance, Incasso & Juristen en Schuldhulpverlening. De klanten van dit uitgebreide dienstenpakket komen voor 60% uit de beveiligingsbranche.
Een van de oprichters en mede-eigenaar van dit opvallende bedrijf, is Pim Pippel, een man die met beide benen in de wereld van de beveiligers staat. Met een ruime ervaring bij Handhaving en Toezicht Veiligheid Den Bosch, bij mobiele surveillance, als coördinator en Operations Manager is Pim Pippel een van de drijvende krachten bij W817 Group B.V.

“Je kunt mijn functie het beste omschrijven als ‘Operationeel regisseur”, zegt hij lachend. “Het is een ongewone titel, maar beschrijft het beste waar ik de hele dag mee bezig ben. Op alles toezicht houden, te zorgen de juiste mensen op de juiste plaats staan, met de juiste belichting. De kwaliteitseisen bij W817 Group B.V. zijn zeer hoog, elke opdracht is voor ons een uitdaging die wij met glans willen uitvoeren.”

Een nieuw hoofdstuk in het drukke bestaan van Pim komt wanneer hij John Boelhouwer ontmoet, eigenaar van een beveiligingsbedrijf met een eigen incasso afdeling. Tussen twee ondernemers ontstaat een intensieve samenwerking gebaseerd op de overtuiging dat de beveiligingswerkzaamheden en incassodiensten elkaar kunnen versterken. Dit leidt in 2017 tot het oprichten van de W817 Group B.V.

“Het bedrijf liep vanaf eerste dag bijzonder goed. John en ik zijn beide aanpakkers, weet je wel, van het slag ‘niet lullen maar poetsen’. Beide zijn we harde werkers en snelle beslissers. Dus toen we besloten hadden samen een bedrijf te runnen, hebben we in no time alles opgezet en geregeld. Onze boekhouders riepen steeds: Wacht, wacht even, jullie gaan te snel! Een avond voor het tekenen van de contracten viel het ons ineens op dat wij aan alles hadden gedacht behalve een naam voor onze bedrijf. In een plotselinge ingeving riep ik, ik weet het, het moet W817 zijn, wacht eens even (jullie gaan te snel)!!! En W817 Group was geboren.”
Pim lacht hartelijk en vertelt in een razend tempo verder.
“Het was een zeer bewuste keuze om ons zo breed mogelijk te oriënteren.
Op onze juristen en incasso afdeling werken afgestudeerde juristen met de bevoegdheid om te procederen. Uiteraard proberen we altijd eerst minnelijk te schikken wat in veel gevallen ook lukt. Elke week verwerken we minstens 50 dossiers die resulteren in de minnelijke schikking. Daarnaast voeren wij in de naam van onze cliënten elke maand ongeveer 35 rechtszaken. Sluit een beveiligingsbedrijf een contract met onze Finance afdeling af? Dan worden de openstaande facturen door ons uitbetaald binnen 30 dagen, het bedrijf loopt geen enkel risico.”

Wij van Secusoft willen graag iets weten over de Beveiliging afdeling van W817 Group (want daar klopt onze Secusoft hart het hardst voor). Pim vertelt dat, naast de algemene beveiligings werkzaamheden, de mobiele surveillance als specialiteit van het bedrijf beschouwd mag worden.
W817 levert beveiligers bij reguliere objecten, hoogwaardig opgeleid personeel dat sterk en neutraal aanwezig is op de achtergrond.
Met enthousiasme en toewijding vertelt Pim over de bij W817 Group B.V. heersende bedrijfsmentaliteit.
“Mensen zijn het belangrijkste onderdeel van ons bedrijf. Bij ons heerst een aangename, vriendelijke huiskamer mentaliteit. Niemand hangt hier de directeur of de baas uit. De lijn tussen de directie en collega’s houden we zo kort mogelijk. Wij staan altijd klaar voor onze mensen, wanneer ze hulp nodig hebben of een extra vrije dag wegens bijzondere omstandigheden. Als ze zitten met een kapotte auto, mogen ze gebruik maken van een van onze bedrijfsautos. Mede dankzij onze familie cultuur hebben wij vrijwel geen ziekteverzuim. Wij zijn goed voor elkaar bij W817 Group B.V.”

Uiteraard vragen wij naar de ervaringen van het management en de beveiligers met Secusoft. Daar is Pim meer dan duidelijk over:
“Wij werken al een paar jaar met Secusoft en dat heeft heel veel rust in het bedrijf gebracht. Wij werkten eerst met een Excel systeem samen met een basisrooster programma. Alle software systemen die wij geprobeerd hadden, misten belangrijke functionaliteiten en stukjes rapportage. Bij Secusoft zit werkelijk alles in het pakket en de programmeur en eigenaar Leo Hoogma komt uit de beveiligingswereld en kent daardoor de problematiek en behoeftes van de beveiligers als geen ander. Secusoft betekent voor ons een enorme tijd en werkbesparing, alles werkt makkelijk en het is gekoppeld. Zo doen we verlonen van personeel wekelijks met een druk op de knop, alles is helder, wie wanneer heeft gewerkt met welke toeslagen. En onze administratie kan alle facturen een op een rechtstreeks doorsturen naar zowel de klant en alsook onze accountant.
Ons personeel kan via verschillende devices in de planning, rapportages gaan rechtstreeks naar de klant, de declaraties zijn gekoppeld, we weten wie welke soorten kleding in bezit heeft, kortom, Secusoft bespaart ons tijd en geld en wij kunnen niet meer zonder!
En de service van Leo Hoogma is fantastisch, hij reageert snel, draagt oplossingen aan en denkt mee bij nieuwe projecten.

W817 Group is in meerdere opzichten een verrassend bedrijf. Zo beschikken zij als een van de weinigen in Nederland over een eigen mobiele meldkamer van 6,5 meter lang, met een eigen portofoon lijn, PrimaPorto, niet afluisterbaar en met een internationale dekking en wereld bereik.
Een bijzonder bedrijf, opgericht en bestuurd door bijzondere mensen. Mensen met visie, fantasie en toewijding. Mensen die out of the box kunnen denken en klaar staan met verrassende, innovatieve oplossingen en een kwalitatieve, vernieuwende bijdrage leveren aan de beveiligingsbranche.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

  • Ondernemer van de maand augustus: W817 Group in Tiel Secusoft, dé software voor beveiligers
  • Ondernemer van de maand augustus: W817 Group in Tiel Secusoft, dé software voor beveiligers
Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk - Secusoft, dé software voor beveiligers

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april 2024 - Vandaag, op 28 april 2024, wordt wereldwijd de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk gevierd, dit is een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Beveiligingsbedrijven... lees verder »

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023!

22 april 2024 - Bij Secusoft zijn we ons zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Wij houden ons bezig met verduurzaming, o.a. door het aantal zakelijke kilometers zoveel mogelijk te minimaliseren. En met... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.