Ondernemer van de maand: AKE Beveiliging in Arnhem

Ondernemer van de maand: AKE Beveiliging in Arnhem

Ondernemer van de maand: AKE Beveiliging in Arnhem Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 19 maart 2020

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Ondanks de huidige sombere tijden van het coronavirus houden wij van Secusoft vast aan onze traditie en kiezen in de voorjaarsmaand maart opnieuw een Ondernemer van de maand.

Deze keer is het beveiligingsbedrijf AKE Beveiliging in Arnhem geworden, een bedrijf dat zijn opdrachtgevers voorziet van het hoogst denkbare niveau van dienstverlening.
Wij spreken met Twan Peters, oprichter en eigenaar van AKE Beveiliging. Na 11 jaar lang gediend te hebben als marinier heeft Twan een overstap gemaakt naar de beveiligingsbranche. Eerst als horecaportier (gediplomeerd in 1997) en later, 9 jaar lang als persoonsbeveiliger. Tussen 2011 en 2014 heeft Twan Peters een eigen beveiligingsbedrijf gehad, gewapend maritiem beveiligingsbedrijf, dat heeft geopereerd in Golf van Aden (ook bekend onder de naam Golf van Jemen) in het verlengde van het Suezkanaal en de Rode Zee. Toen hij door de toenemende concurrentie niet meer de hoogstaande kwaliteit van zijn diensten kon waarborgen, verkocht Twan zijn maritiem bedrijf aan een Taiwanese rederij en keerde terug naar Nederland.

Hij vertelt over deze, heel interessante, periode in zijn leven:
“Ik heb gewerkt als persoonsbeveiliger van voornamelijk diplomaten en hoge functionarissen, in een team van 4 man, samen deelden wij lief en leed, eerst een periode van 5 jaar in Irak en daarna 4 jaar in Afghanistan. In zo’n lange tijd in bijzondere omstandigheden ontstaat een enorm sterke band tussen de teamleden, je maakt samen van alles mee. We hebben daar vrienden verloren en we hebben zware, maar ook leuke tijden gekend. Met mijn maten van toen heb ik nog steeds contact, zo’n band is er voor het leven.
Na jaren van dit gevaarlijke en avontuurlijke bestaan heeft Twan definitief gekozen voor het beveiligingsvak, eerst voornamelijk in de logistieke beveiliging. In 2018 heeft hij besloten als een zelfstandige ondernemer door het leven te gaan en heeft hij AKE Beveiliging opgericht.

AKE Beveiliging specialiseert zich in objectbeveiliging, retail beveiliging, horeca & evenementen en logistieke beveiliging. De laatste tijd ligt de nadruk op ziekenhuizen beveiliging, waarin de beveiligers een belangrijke en vitale rol spelen in onze gezamenlijke strijd tegen het coronavirus.

Wij vragen aan Twan over welke eigenschappen een ideale beveiliger moet beschikken:
“Hij moet kunnen anticiperen en snel kunnen schakelen in onverwachte situaties, heeft een goede mensenkennis nodig, daadkracht en standvastigheid. Hij moet overwicht en kalmte kunnen bewaren en overtuigend met kracht en rust kunnen optreden.”
Twan vindt het verontrustend dat het geweld tegen de beveiligers, met name in de horeca en uitgaansgelegenheden de laatste jaren zo is toegenomen. Volgens hem ligt aan de basis van dit gedrag, hoofdzakelijk tussen de jongeren, een gebrek aan de juiste normen en waarden in de opvoeding en het gebrek aan respect, helaas onmiskenbare tekenen van onze tijd.

AKE Beveiliging gebruikt al bijna anderhalf jaar lang de Secusoft planningssoftware en denkt niet meer zonder kunnen. Twan vindt Secusoft een bijzonder werkbaar en gebruiksvriendelijk programma. “De service van Secusoft is geweldig en het contact met de eigenaar, Leo Hoogma, heel soepel en makkelijk. Leo heeft specifiek voor ons een aantal wijzigingen geprogrammeerd die onze dagelijkse werkzaamheden sneller en eenvoudiger maken. Hij staat altijd met raad en daad voor je klaar. Ik kan Secusoft echt iedereen aanbevelen.”
Tenslotte vragen wij aan Twan of hij een boodschap heeft aan alle collega’s in deze moeilijke tijden van coronavirus:
“Dit zijn voor iedereen onzekere tijden. Alle horecagelegenheden gesloten, evenementen afgelast. Het is bemoedigend dat de regering haar steun uitspreekt voor het benadeeld bedrijfsleven. Maar het allerbelangrijkste is, dat we ons gezond en veilig proberen te houden, onze beveiligers, ons personeel, iedereen en dat we door gaan. Samen moeten we proberen om deze donkere tijden het hoofd te bieden.”

Het valt ons tijdens het interview op, hoe rustig en beheerst Twan Peters is. Een sterke man, waar je op kan vertrouwen in tijden van crisis. Een man, die samen met zijn mensen zorgt voor een betere en veiliger wereld. Een man die oprecht naleeft wat hij zegt:
“Zorg voor elkaar. Let op elkaar. Samen komen we er doorheen.”

Meer informatie op: https://ake-beveiliging.nl/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk - Secusoft, dé software voor beveiligers

Vandaag: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april 2024 - Vandaag, op 28 april 2024, wordt wereldwijd de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk gevierd, dit is een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Beveiligingsbedrijven... lees verder »

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Duurzame software: 0 zakelijke km's voor Secusoft in 2023!

22 april 2024 - Bij Secusoft zijn we ons zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Wij houden ons bezig met verduurzaming, o.a. door het aantal zakelijke kilometers zoveel mogelijk te minimaliseren. En met... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.