Nieuw: Wachtwoordrotatie voor extra veiligheid

Nieuw: Wachtwoordrotatie voor extra veiligheid

Nieuw: Wachtwoordrotatie voor extra veiligheid Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 3 maart 2022

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Bij Secusoft doen we er alles aan om jouw account veilig te houden, zo zorgen we dat jij automatisch wordt uitgelogd bij inactiviteit, vereist onze software het gebruik van sterke wachtwoorden, en maken we gebruik van password-encryptie, waarmee wachtwoorden versleuteld worden verstuurd. Daar hebben we nu een extra beveiliging aan toegevoegd: Wachtwoordrotatie. Je zet deze functie eenvoudig aan zelf aan om de Secusoftomgeving van jouw onderneming nóg veiliger te houden.

Met wachtwoordrotatie kies je zelf de interval m.b.t. hoe vaak de gebruikers hun wachtwoord dienen te wijzigen: elke 4, 8, 12, 26 of 52 weken. Bij elke inlog wordt berekend hoe oud het wachtwoord is, en zodra de intervaltermijn verstreken is, krijg je direct na het inloggen de opdracht om je wachtwoord te wijzigen. In verband met de veiligheid moet dit altijd een sterk wachtwoord zijn, en mag dit nieuwe wachtwoord niet al eerder zijn gebruikt ter beveiliging van dit account.

Waarom wachtwoordrotatie instellen?

Waarom is wachtwoordrotatie veiliger? Hiermee voorkom je dat kwaadwillenden met behulp van een gelekt of gehackt wachtwoord in het Secusoftaccount kunnen komen.

Met wachtwoordrotatie word je verplicht je wachtwoord met regelmaat te wijzigen. Is er iemand die jouw wachtwoord heeft geraden, of bent je gehackt op een andere website waar jij hetzelfde wachtwoord gebruikt? Dan kan de hacker er niet mee in jouw Secusoftaccount komen, aangezien dat wachtwoord met regelmaat wijzigt.

Hoe onthoud ik al die verschillende wachtwoorden?

Vind je het lastig om al die verschillende wachtwoorden te onthouden? Dat begrijpen we. Daarom adviseren wij het gebruik van een wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager is een digitale kluis, waarin jouw wachtwoorden veilig en versleuteld zijn opgeslagen. Je hoeft alleen het wachtwoord van jouw wachtwoordmanager te onthouden. Dat maakt de zaken een stuk gemakkelijker! Goede passwordmanagers zijn o.a. 1Password, LastPass en Roboform.

Stel jouw voorkeuren zelf in met Secusoft
Secusoft is een fantastisch systeem dat je eenvoudig aanpast naar jouw voorkeuren. Ook deze nieuwe functie wachtwoordrotatie zet je eenvoudig zelf aan of uit voor al jouw medewerkers. Zo is onze software voor iedereen in de beveiligingsbranche én handhaving een passende oplossing en een antwoord op het vraagstuk dat planning, personeelsmanagement en communicatie heet.

Test Secusoft 2 weken gratis uit
Al onze functies zijn stuk voor stuk ontworpen om werkzaamheden binnen jouw onderneming veiliger, sneller en efficiënter te laten verlopen. Maak maar eens een een proefaccount aan, en ervaar zelf wat de mogelijkheden zijn met Secusoft. Dat is de eerste twee weken helemaal gratis! Kom je er niet uit, of heb je feedback over onze functies? Neem dan vrijblijvend contact op met het Secusoft support team via support@secusoft.nl.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Beveiliger met dyslexie? Secusoft helpt! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Beveiliger met dyslexie? Secusoft helpt!

8 september 2023 - Kan jij niet snel lezen of schrijven? Vandaag is het Wereldalfabetiseringsdag. Dat is speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Als beveiliger moet je rapportages schrijven.... lees verder »

Mogelijkheden kunststof aan- en afmeldbordje met NFC van Secusoft - Secusoft, dé software voor beveiligers

Mogelijkheden kunststof aan- en afmeldbordje met NFC van Secusoft

4 september 2023 - Wij helpen ondernemers met het stroomlijnen van hun werkzaamheden door middel van praktische en efficiënte software. Daarom ontwikkelden wij Secusoft. Maar we gaan graag nog een stapje verder. Zo... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.