Ingang wintertijd zondag 25 oktober 2020

Ingang wintertijd zondag 25 oktober 2020

Ingang wintertijd zondag 25 oktober 2020 Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 24 oktober 2020

E-mail Leo Hoogma Linkedin

En het is weer zover!
Op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. De klok gaat in de nacht van zaterdag op zondag van 3 uur ‘s nachts naar 2 uur ‘s nachts, achteruit dus.
Waar je misschien niet bij stilstaat is het feit dat de wintertijd eigenlijk de terugkeer naar de normale tijd is, de zomertijd is waar de mens de normale tijd aanpast. De wintertijd duurt vijf maanden, tot 28 maart 2021.

Voor de een is het uurtje extra uitslapen mooi meegenomen, voor de ander, zoals vele beveiligers, maakt het niet uit omdat ze toch al een nachtdienst hebben en wordt deze zomaar een uur langer.

Melding in Secusoft, de planningsoftware voor beveiligers

Overigens sta je als beveiliger en als gebruiker van Secusoft niet voor verrassingen; het meldingensysteem in Secusoft waarschuwt de planners en de medewerkers al zeven dagen van te voren dat de wintertijd binnenkort ingaat. De mensen van Secusoft denken altijd met je mee, dat is fijn en vertrouwd.

Het begin van de wintertijd gaat aan sommige mensen onopgemerkt voorbij, anderen hebben er dagenlang last van, bij hen ligt het biologische ritme helemaal overhoop. Het heeft simpelweg te maken met het feit of je een ochtend- of een avondmens bent, of een lang- of kortslaper. Kortslapers hebben het zonder meer veel makkelijker met afwisselende diensten en nachtbaantjes.
Bij het verschuiven van je natuurlijke slaapritme, zoals bij ingang van winter- en zomertijd, heeft je lichaam tijd nodig om zich aan de nieuwe situatie aan te passen.
De laatste jaren worden er diverse discussies gevoerd over het afschaffen van de zomer- en wintertijd. Deskundigen zijn het niet met elkaar eens, volgens sommigen heeft de zomertijd een heel positieve invloed met name op kinderen die meer licht dan normaal krijgen, volgens anderen is het juist schadelijk en brengt het de biologische klok van de mensen in de war. Nederland heeft vooralsnog besloten om de zomer- en wintertijd te blijven handhaven.

Wintertijd is een fenomeen dat in het Westen thuishoort. Het wordt toegepast in vrijwel heel Europa en Noord-Amerika. In de andere werelddelen verzetten slechts een paar landen de klok en laten de meeste de natuurlijke tijd zonder menselijk ingrijpen voortgaan.

Het begin van de wintertijd betekent eigenlijk dat de winter in aantocht is. Winter is coming!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.