Een NFC digitaal kloksysteem, oftewel de mobiele prikklok

Een NFC digitaal kloksysteem, oftewel de mobiele prikklok

Een NFC digitaal kloksysteem, oftewel de mobiele prikklok Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 30 november 2019

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Met NFC tijdregistratie van Secusoft beschik jij over de exacte tijden waarop medewerkers in- en uitklokken. Zo heb jij altijd jouw tijdregistratie op orde. Deze moderne mobiele prikklok werkt via een NFC-transponder (tag) die je kunt uitlezen met elke smartphone, zonder dat de medewerker daar een speciale app voor nodig heeft.

Secusoft tijdregistratie met NFC
Een NFC-tag is niet meer dan een chip met een antenne, veelal verwerkt in een sticker, pasje of sleutelhanger. Deze zijn ook verkrijgbaar in een weerbestendige uitvoering voor buitenmontage. Bij het uitlezen van een NFC-tag worden er voorgeprogrammeerde instructies uitgevoerd. Elke tag heeft een eigen unieke traceerbare identiteit.

Een NFC-tag maakt communicatie op een korte afstand tussen twee apparaten mogelijk, dus bijvoorbeeld tussen de NFC-transponder en je mobiel. NFC-tags (transponders) werken op RFID-technologie op 13.56 MHz.

Hoe werkt NFC tijdregistratie in de praktijk?

Via een gratis app op je mobiele telefoon kun je de NFC-tag programmeren. Programmeren is een groot woord voor deze simpele handeling waarbij je instelt welke taken er uitgevoerd moeten worden bij het uitlezen van de transponder. Wij hebben hier ook een instructievideo over gemaakt. Wil je de NFC-tag liever niet zelf programmeren? Geen nood, bij Secusoft helpen wij je graag met dit soort dingen.

Er zijn diverse apps gratis verkrijgbaar voor elk besturingssysteem, iOS, Android, BlackBerry of Windows, en het uitlezen van de gegevens werkt ook prima op de wat oudere mobiele telefoon.

In ons Secusoft administratiesysteem werkt het verder heel eenvoudig:
De Secusoft software genereert een QR-code die gescand kan worden met de programmeerapp op je smartphone. Daarmee voorzie je de NFC-transponder van de juiste instructies en gegevens. De beveiligingsmedewerkers kunnen op locatie bij de opdrachtgever de NFC-transponder uitlezen, waarna de smartphone verbinding maakt met Secusoft. Gegevens zoals tijd, locatie en transponder-ID worden direct opgeslagen op de server. Hierdoor kun je een exacte registratie van de gewerkte tijden bijhouden en kun je bijvoorbeeld de exacte aankomst- en vertrektijden registreren bij surveillance- en controlerondes. Dit geeft inzicht voor zowel de opdrachtgevers als het management.

Wil jij ook beschikken over exacte tijdsregistratie (gewerkte uren) van jouw werknemers?
Tijdelijk krijg jij als klant van Secusoft een korting van 15% bij NFC Tags Store op uw aankopen. Stuur een mailtje naar support@secusoft.nl en je ontvangt van ons een kortingscode.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

  • Een NFC digitaal kloksysteem, oftewel de mobiele prikklok Secusoft, dé software voor beveiligers
  • Een NFC digitaal kloksysteem, oftewel de mobiele prikklok Secusoft, dé software voor beveiligers
Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.