Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 3 september 2019

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Wist je dat het produceren van een kilo rundvlees 15.000 liter water en 25 kilo voer kost?
Dat een gemiddelde Nederlander 500 kilo afval per jaar produceert?
Dat er in de Grote Oceaan zoveel plastic rotzooi drijft dat het momenteel “De Plasticsoep” wordt genoemd?

De eerste dinsdag in september is Duurzame Dinsdag.
Wat gebeurt er precies op deze bijzondere dag? Duurzame dinsdag staat in het teken van duurzame ideeën. Iedereen kan zijn/haar baanbrekend duurzaam idee inleveren, van briljante invullingen van bedrijfsactiviteiten tot een geweldig milieusparend idee of een heel simpel werkbaar idee om je huishouden effectiever en energie besparend laten draaien.
Alle verzamelde duurzame ideeën worden in een Duurzame Dinsdag-koffer aangeboden aan het kabinet. Dit jaar zijn het er maar liefst 522!
De beste van deze honderden inzendingen maken kans op prijzen en krijgen mogelijk een gelegenheid om ze tot uitvoering te brengen.

Onder de genomineerden zijn:

 • Ketchup Project
 • Speedcomfort de slimme-radiator-ventilator
 • Guerilla Gardeners
 • Het Groene Loket
 • Green City Watch
 • Vispassage met Water Meetpunt Smart Vislift
 • Jobsurfing en vele andere

Naast belonen van de meest originele en werkbare duurzame ideeën wordt ook het duurzaam lintje uitgereikt aan de personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor een duurzame samenleving en wordt er een duurzame troonrede gehouden.

Hoe draag jij bij aan duurzaamheid?
Elk mens met een geweten houdt zich vandaag de dag bezig met het milieu. De huidige ontwikkelingen zien er niet rooskleurig uit voor onze toekomst en voor de toekomst van onze kinderen. Heeft jouw beveiligingsbedrijf zich bijzonder verdienstelijk gemaakt op het gebied van duurzaamheid? Heb jij misschien een geweldig duurzaam en milieuvriendelijk idee voor verbeteringen op je werkvloer?

Secusoft hard op weg naar klimaatneutraal bedrijf.
Ook jouw software leverancier Secusoft denkt als bedrijf actief mee met milieuverbeterende vraagstukken en is hard op weg om een CO2 neutraal (klimaatneutraal) bedrijf te worden. De Secusoft eigenaar Leo Hoogma is bewust bezig om de CO2 uitstoot te verminderen en zodanig in aanmerking te komen voor het “CO2 Neutraal Label”. Dit label betekent dat een bedrijf onderneemt met het oog op een duurzame toekomst en dat het bedrijf hart heeft voor het klimaatontwikkeling op onze planeet.

Leo probeert elke dag een bewuste bijdrage te leveren aan de duurzaamheid en milieu:

 • Op het dak van het bedrijf Secusoft liggen zonnepanelen die een ruim overschot aan stroom produceren.
 • Het bedrijf heeft een groot stuk grond in Europa met bomen voor de compensatie van CO2 uitstoot.

 • Er worden praktisch geen zakelijke kilometers gereden.
 • Alle apparatuur, zoals de voedingen van de computers zijn hoog rendement en van de hoogste zuinige energieklasse (80 Plus Gold). Het kantoor van de Secusoft heeft LED verlichting en ongebruikte apparatuur wordt automatisch uitgeschakeld.
 • Het datacentrum is zeer duurzaam en heeft een CO2 neutrale footprint.

 • Klimaatneutraal lijkt misschien wel een duur woord, het is echter niet moeilijk om een aantal simpele regels in je dagelijks leven te hanteren om de CO2 uitstoot te verminderen. Minder lang douchen, vaker je auto te laten staan, minder vlees eten, gebruik maken van de groene energie, ledverlichting en waterbesparende kranen installeren. Iedereen kan zijn/haar steentje bijdragen.

  Hoe duurzaam en CO2 neutraal leef jij?

  Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.