De zomermaanden komkommertijd? Niet bij Secusoft!

De zomermaanden komkommertijd? Niet bij Secusoft!

De zomermaanden komkommertijd? Niet bij Secusoft! Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 1 september 2022

E-mail Leo Hoogma Linkedin

De zomer loopt ten einde, wij hebben de eerste hopen met bladeren al gespot. Maar tijd voor een herfstwandeling hebben we niet bij Secusoft, we zijn namelijk flink aan het groeien en hebben de zomermaanden dan ook `gewoon` hard doorgewerkt. In dit blogbericht vertellen we je daar graag wat meer over.

Onderhoud aan de server
Wanneer je gisteren hebt ingelogd op Secusoft, heb je vast de melding over het onderhoudsvenster voorbij zien komen. Normaal gesproken merk jij als gebruiker niets van het onderhoud dat wij uitvoeren aan onze servers, maar soms is het noodzakelijk om toch even de server te herstarten, bijvoorbeeld bij het wijzigen van de serverinstellingen.

Hierbij kunnen wij melden dat gisteren, na vele voorbereidingen, de nieuwe serversystemen in gebruik zijn genomen. Secusoft beschikt nu over een nieuwe extra server, naast onze bestande servers, die dubbel zoveel processorcapaciteit bevat. Deze server bevindt zich achter een zogenoemde load balancer; een systeem dat het verkeer verdeelt aan de hand van de drukte op dat moment. Wanneer jij surft naar jouw Secusoft portal, dan bepaalt de load balancer welke server wordt aangeroepen. Zo wordt ervoor gezorgd dat je altijd de snelste verbinding krijgt, ook wanneer het druk is en velen tegelijk gebruik maken van onze software. Want wanneer wij ook kijken, er zijn altijd rond de 600 mensen aan het werk in onze software. En stel dat er onverhoopt serveruitval plaatsvindt, of onderhoud aan de server uitgevoerd moet worden, ook dan zorgt de load balancer ervoor dat jij hier als gebruiker geen hinder van ondervindt.

Op dit moment hebben wij ook de oorspronkelijke servers nog in gebruik, deze zullen tevens in de loop van de komende dagen worden vervangen door nieuwe servers met dubbele processorcapaciteit. Hier zal jij als gebruiker niets van merken.

Databeveiliging blijft gewaarborgd in Secusoft ISO 27001-gecertificeerde omgeving

Je kunt je voorstellen dat het voorbereiden en uitvoeren van een serveraanpassing, wat te allen tijde in onze vertrouwde, beveiligde omgeving plaatsvindt, een delicate klus is. De servers moeten immers zonder verstoringen onderling met elkaar kunnen communiceren. Alle werkzaamheden die worden uitgevoerd, zowel door ons als door het datacentrum, verlopen dan ook volgens de ISO 27001 richtlijnen. De nieuwe servers zijn uiteraard ook weer PCI DSS-compliant, wat betekent dat deze voldoen aan de allerhoogste beveiligingseisen.

Zo blijft de veiligheid van jouw data te allen tijde gewaarborgd, en kun je blijven vertrouwen op de beveiliging die je van ons gewend bent.

Toevoeging van extra databaseserver minimaliseert kans op dataverlies bij verstoring
Verder zullen we de komende weken werken aan het in gebruik nemen van een extra databaseserver die één op één gesynchroniseerd wordt met de gegevens van onze klanten. Want wanneer je werkt met computersystemen, zijn hardwareproblemen natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten. Maar door de toevoeging van een extra database zorgen wij wél voor een back-upserver die bij eventuele uitval direct de taken kan overnemen. Deze back-upserver werkt naast ons huidige systeem, dat meerdere keren per dag back-ups maakt van alle handelingen die worden uitgevoerd. Door de extra toevoeging van een nieuwe tijdsinterval wordt de kans op dataverlies nog eens extra geminimaliseerd.

Extra voordeel voor Secusoftgebruikers buiten Nederland
Het aantal gebruikers van Secusoft groeit door, en dat betekent dat wij meegroeien. Om ervoor te zorgen dat ook bij onze internationale klanten de gebruiksvriendelijkheid van onze software optimaal blijft, is er bij de nieuwe serveraanpassingen extra rekening met hen gehouden. Met de nieuwe setting kunnen er in de toekomst eenvoudig op andere continenten servers worden bijgeschakeld, waardoor er merkbaar minder latency, ofwel vertraging in data-overdracht door fysieke afstand tussen computer en server, zal optreden. Goed nieuws dus voor onze klanten in Suriname, Curaçao en elders ter wereld!

Nog geen klant van Secusoft?
Ben jij nog geen klant van Secusoft, maar wel op zoek naar een betaalbaar alles-in-een-systeem voor je roosters, planning, rapportage, financiën en HR- en klantmanagement? Maak dan eens een proefaccount aan en ervaar hoe eenvoudig ook jij tijd bespaart door het gebruik van Secusoft. Neem de tijd om je te installeren, met het proefaccount gebruik je onze software de eerste 14 dagen gratis. Wil je daarna over naar een betaald account, dan regelen wij dit dezelfde dag nog voor je. Tevens staat ons support team klaar bij vragen over het gebruik van de functies van onze software.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.