Beveiliger, hoe fit en vitaal ben jij?

Beveiliger, hoe fit en vitaal ben jij?

Beveiliger, hoe fit en vitaal ben jij? Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 24 september 2019

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Als beveiliger heb je een afwisselende en drukke baan met een grote verantwoordelijkheid, dát vraagt om vitaliteit! Maar hoe fit ben jij eigenlijk?

Jouw reactie- en uithoudingsvermogen maken het verschil
Zit je een beetje te suffen achter het scherm omdat je ingedeeld bent bij de bagagecontrole op Schiphol? Een voorwerp in een tas dat lijkt op een Engels Christmaspudding kan ook zeer gevaarlijke stof zijn.
Zit je je te vervelen bij de receptie van UWV? De laatste bezoeker met die verwilderde blik kan zijn taks bereikt hebben en gaat zo zwaaien met een wapen.
Sta je te dromen in de vestibule van een grote bank? Je wil die twee onopvallende mannen met gespannen uiterlijk en een grote sporttas echt niet missen.
Jouw alertheid, jouw vermogen om te zien, signaleren en reageren, je snelheid, je fysieke en geestelijke fitheid kunnen het verschil maken tussen een voorpaginadrama en een beheerst incident. Het hangt af van jou!

Dus, bedenk tijdens deze Nationale Vitaliteitsweek: hoe fit, vitaal en alert ben je eigenlijk? Valt daar wat aan te verbeteren? Neem dan nu de gelegenheid om te kiezen uit een enorm aanbod aan cursussen, van Mindfulness tot Martial arts, van Tai Chi tot Krav Maga, van een Health- en Stresscheck tot Zin in je werk-workshop.

Een week lang is heel Nederland in de ban van de vitaliteit en kun je veel informatie opdoen over vitaliteit, gezondheid en werkgeluk. De Nationale vitaliteitsweek is sterk verbonden met het Nederlandse bedrijfsleven en focust zich op het vergroten van werkgeluk van werkend Nederland.

Vitaliteit gaat over fitheid, levensenergie en kracht. Over je fit en vol stromende energie te voelen, uithoudingsvermogen, onvermoeibare alertheid, maar ook over je positiviteit en over hoe en waar je staat in het leven.

Het begrip en gevoel “vitaliteit totaal” wordt uitgelegd door middel van de vitaliteitsschijf. Elk deel van deze schijf moet goed functioneren en met elkaar in balans zijn. Het gaat dus niet alleen om je fysieke gesteldheid, maar ook over je geestelijke toestand, de omgeving waarin je leeft en werkt en de zingeving van je bestaan. Als je deze onderdelen op jezelf toepast en analyseert, kun je leren zien hoe je vitaler en gezonder kunt leven en welke stappen je moet nemen om dat te bewerkstelligen.
Uiteraard is gezonde voeding een van de belangrijke factoren om vitaal en fit door het leven te gaan. Laat alle fastfoodketens dus links liggen en ga voor een gezond huisgemaakt broodje zonder e-stoffen en zonder voorbewerkte voedingsmiddelen.

En wat zegt de organisatie van de Nationale Vitaliteitsweek?
“Vitaliteit gaat over levenskracht en levensenergie. Het begrip is afgeleid van het Latijnse ‘vitae’ wat leven betekent. Vitaliteit duidt in onze optiek op het functioneel stromen van energie, je sterk en fit voelen, lang en onvermoeibaar door kunnen gaan en beschikken over grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.
In 2028 is 82% van werkend Nederland vitaal en verbonden!”

Wij van Secusoft zijn ook vol van goede voornemens voor de Nationale vitaliteitsweek. Hoe dan ook, hele dagen (en soms ook de nachten) achter de beeldscherm te zitten, draagt in regel niet veel bij je gezondheid en fitheid. Dus gaan we deze week vaker achter de schermen vandaan om een stukje te wandelen (hond ook weer blij) en gaan er extra op letten niet teveel snacks te pakken tijdens en na het werk.

En jij? Wat ga jij doen om fitter en energieker te worden? Laat het ons weten en post een berichtje met je goede voornemens op onze Facebookpagina! De leukste en meest originele inzending krijgt een verrassing!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen - Secusoft, dé software voor beveiligers

Alle rechten in één keer resetten naar standaardinstellingen

3 maart 2024 - Met Secusoft sta jij als ondernemer altijd aan het roer. Je bepaalt als houder van het master account (ID1) wie wat mag zien en doen binnen de software. Hiervoor zijn er de standaardinstellingen,... lees verder »

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show! - Secusoft, dé software voor beveiligers

Hallo beveiliger, ben je wakker? Nieuwe functie voorkomt onverwachte no show!

26 februari 2024 - Niets is zo vervelend als een medewerker die zich verslaapt voor zijn dienst. De post onbemand, en zie op korte termijn maar eens een vervanger te vinden. Ook als een medewerker zonder reden niet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.