10 oktober 2020: Dag van de duurzaamheid

10 oktober 2020: Dag van de duurzaamheid

10 oktober 2020: Dag van de duurzaamheid Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 10 oktober 2020

E-mail Leo Hoogma Linkedin

Op 10 oktober 2020 is het Dag van de duurzaamheid. De mensen wereldwijd, zullen op deze dag stil staan bij wat duurzaamheid betekent en wat we met z’n allen kunnen bijdragen om duurzaam te leven en te werken. Alles wat we doen, heeft effect op de hele wereld.
Wat is eigenlijk duurzaamheid? Simpelweg zou je kunnen zeggen dat duurzame handelingen de behoeftes van de huidige generaties vervullen zonder die van toekomstige generaties te schaden of te beperken. Duurzaam handelen betreft zowel economische en sociale maar vooral op de leefomgeving gerichte behoeften.

Duurzaam handelen is minder autorijden, maar ook minder vliegen en meer lokaal produceren. Geen frambozen eten in december want iedereen begrijpt dat dat in Nederland niet kan en dat de reis die deze smakelijke vruchtjes hebben moeten afleggen om op je kersttafel te liggen, onevenredig lang en milieu belastend is. En laten we eerlijk zijn, je kunt er toch zonder, nietwaar?

Wat doet Secusoft om duurzaam te zijn?
Mensen van Secusoft B.V. vinden duurzaamheid heel belangrijk en proberen zoveel mogelijk duurzaam te handelen en dat al jaren, eigenlijk al voordat ‘duurzaamheid’ zo’n beladen en veelgebruikt begrip is geworden.

Echt gezellig, wanneer de beveiligingsbedrijven aan ons van Secusoft vragen of we langs willen komen voor een kop koffie en een goed gesprek. Dat vinden wij ook best erg leuk, maar aangezien het vanuit Noord-Oost Groningen vrijwel altijd veel rijuren betekent en dus niet duurzaam is, kiezen wij er liever voor om geen auto te rijden en met onze klanten te communiceren via moderne visuele middelen zoals Teamviewer. We beperken dus bewust het rijden van de zakelijke kilometers.

Ook het kantoorpand van Secusoft is ingericht met het oog op duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen die ons stroomgebruik ruimschoots dekken en zelfs een overschot aan stroom produceren. Het kantoor van Secusoft maakt voor 100% gebruik van LED verlichting en ongebruikte apparatuur wordt automatisch uitgeschakeld. Wij maken gebruik van energiezuinige computers en alle apparatuur dat gebruikt wordt door de mensen van Secusoft.B.V. heeft een hoog rendement en de hoogste zuinige energieklasse. Het datacentrum waar de server van Secusoft staat is zeer duurzaam en heeft een CO2 neutrale footprint. De verbruikte energie wordt gehaald uit een duurzame bron, namelijk de opbrengst van een eigen windturbine.
Kortom, Secusoft B.V. wordt bestuurd met het oog op duurzaamheid en met hart voor de klimaatontwikkeling op onze planeet.

De dag van de duurzaamheid is een bijzondere gelegenheid om stil te staan bij de vraag hoe duurzaam jouw bedrijf onderneemt en welke regels voor duurzaamheid je volgt in je dagelijks leven.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.