Ondernemer van de maand: Secupart BV in Didam

Ondernemer van de maand: Secupart BV in Didam

Ondernemer van de maand: Secupart BV in Didam Secusoft, dé software voor beveiligers
Leo Hoogma - Secusoft, dé software voor beveiligers

Geschreven door:
, 13 februari 2020

E-mail Leo Hoogma Linkedin

In de koude en natte maand februari hebben wij van Secusoft, de meest complete software voor de beveiligers, wederom gezocht naar een ondernemer van de maand. Uit vele interessante bedrijven hebben wij gekozen voor wel een heel bijzonder bedrijf met een bijzonder management, Secupart BV in Didam.

Secupart, een naam aan elkaar gesmeed uit twee verschillende maar gelijkwaardig belangrijke componenten: Security en Partners. De visie van Secupart BV is dan ook het behalen van een uitstekend resultaat in allround beveiliging gebaseerd op samenwerking, wederzijds respect en partnerschap. Dit streven is gevestigd op de overtuiging van beide oprichters en eigenaren van Secupart, het echtpaar Ruud en Sylvia Peters.
Wij spreken met goedlachse Ruud Peters over wat het betekent om vandaag de dag een beveiligingsbedrijf te runnen, over de toekomst van de beveiligingsbranche en over leuke en minder leuke aspecten van het werk.

“Na mijn diensttijd Korps Mariniers ben ik in 1988 begonnen bij de Nederlandse Veiligheidsdienst als winkelsurveillant,” vertelt Ruud Peters.
“Het sloot prima aan op mijn diensttijd. Van het een kwam het ander en ik heb mijn beveiligingsbedrijf opgestart, eerst bij de evenementen beveiliging, later met speciale observatie opdrachten en persoonsbeveiliging in binnen- en buitenland. Pas later, in 2007, heb ik samen met mijn vrouw, Secupart BV opgericht.”

Over de vraag welke eigenschappen belangrijk zijn voor een beveiliger in deze tijd, hoeft Ruud niet lang na te denken:
“In mijn optiek moet een beveiliger goed vooruit kunnen denken en anticiperen op elke situatie: altijd minstens 10 stappen vooruit. Het is ook absoluut belangrijk dat men het beveiligingsvak kiest vanuit overtuiging, vanuit het hart. Het is een serieus beroep waar serieus voor gekozen moet worden.
Er zijn volop ontwikkelingen en kansen in de beveiliging en dat blijft zo, veranderingen voltrekken zich soms in rap tempo, bijvoorbeeld waar het aantrekken van extern personeel betreft of de interne wisselwerking tussen de beveiliger en planner. Tijden en omstandigheden veranderen en dat vraagt enige flexibiliteit en aanpassingsvermogen."

Elke beveiliger maakt leuke en minder leuke dingen mee tijdens het uitoefenen van zijn functie. Ook Ruud kan meepraten over nare gevallen van geweld, doden door drugsgebruik, zelfdodingen en steekpartijen, waarbij hij ook zelf vaak genoeg heeft moeten knokken, zelfs met een messentrekker. Het geweld neemt overal toe, dus ook tegen beveiligers en hulpverleners. Maar Ruud is een man met een positieve instelling en denkt liever na over leuke dingen die door zijn beroep zijn meegebracht: 26 jaar geleden heeft hij tijdens een beveiligingsopdracht zijn vrouw Sylvia ontmoet.

“Een van mijn leukste herinneringen is dat ik als externe hoofd beveiliging ingehuurd was door TSC om alles te regelen rondom en tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal in Hoenderloo. En na afloop, na mijn diensttijd, in het Hilton waar we hebben overnacht, met FIFA spelers speelde en echt een onderdeel heb uitgemaakt van het team. Nog steeds heb ik contact met een aantal spelers.”

Secupart BV is een bedrijf dat gelooft in zijn mensen en Ruud Peters omschrijft zichzelf als een “sociale maar duidelijke leidinggevende die communiceert zonder een blad voor de mond.”
Natuurlijk hebben wij ook gevraagd hoe tevreden is Secupart BV als klant en gebruiker van Secusoft planningsoftware.
Ook hier is Ruud heel duidelijk over:
“Het werken met Secusoft is een aanrader en ook het contact is meer dan prima. Wij hadden recentelijk een vraag over een aanpassing in de planning omdat wij voor een opdrachtgever een ander soort bestand moesten aanleveren. Daar heeft Leo Hoogma speciaal op ons verzoek een aanpassing voor gemaakt en dat scheelt ons 4 uur per week aan extra werk. Wij zijn dus zeer tevreden over Secusoft.”

Secupart BV, een contemporain bedrijf met sterk geloof in verbinding, samenwerking, partnerschap. Een bedrijf met kennis van de beveiligingsbranche en met gevoel en betrokkenheid voor de medewerkers. Een respectvol bedrijf met een sociaal en meedenkend management. Een prima bedrijf om mee te werken en om voor te werken.

Meer informatie op: https://www.secupart.nl/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

  • Ondernemer van de maand: Secupart BV in Didam Secusoft, dé software voor beveiligers
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.